Home > Klassen > K0 >

K0

Juf Yanah


Nieuws uit de klas


We vliegen het schooljaar uit...

Wat een schooljaar... Maar toch genoten we nog van elk moment samen op school! De peuters mochten veel spelen: in klas, op de speelplaats, in de zandbak, in de turnzaal.... Ook in de kring deden we nog van alles (helaas zijn hier niet veel foto's van :) ) We speelden met de muziekinstrumenten, deden een kringgesprek, zongen liedjes, dansten, speelden spelletjes... Alle foto's kan je bekijken in het mapje 'Genieten' en 'Nog meer genieten' Verder wens ik iedereen een fijne vakantie toe!!

Generic placeholder image

Enkele tips

Beste ouders ,
Drie weken thuis , geen vriendjes op bezoek , geen nood , hier enkele tips :
- vaste tijdstippen om op te staan en te gaan slapen
- samen speelmomenten inlassen : schilderen , kleuren , gezelschapsspelletjes spelen , ...
- vaste eetmomenten inlassen ( tussendoortjes , middagmaal , avondmaal, ... )
- betrek de kinderen bij de huishoudelijke taken
- veel handen wassen
- hou de website in de gaten , we zorgen elke keer voor 'tipje van de dag'.
Veel succes!

Generic placeholder image

Carnaval!

Vandaag vierden we met zijn allen CARNAVAL! Iedereen mocht zich verkleden om naar school te komen. We dansten met alle kleuters en deden de polonaise. Er werd ook een prins carnaval en een prinses carnaval gekozen. Ook in onze klas was er feest want we vierden twee verjaardagen! Hiep hiep hoera! Daarna nog een beetje in de zandbak spelen en als afsluiter kreeg iedereen nog een wafeltje. Het was een super leuke dag!
Fijne vakantie!!

Generic placeholder image

Toneel 'Boks'

Gisterennamiddag gingen we met de peuters op stap naar het Cultureel Centrum 'De Steiger'. Daar mochten we kijken naar het toneel 'Boks'. De peuters hebben er enorm van genoten! Ze waren super enthousiast! Na het toneel, mochten we ook eens in de grote box zitten. We mochten ook de kleine boxen ontdekken: kruipen, voelen, muziek maken...

Generic placeholder image

Kerstfeestje

Vandaag was het feest in de klas! Er was een kerstfeestje. We maakten samen lekkere popcakes. Hmm dat was smullen! Iedereen kreeg ook een cadeautje. Het cadeautje kon niet snel genoeg open gemaakt worden! Iedereen heeft ervan genoten.
Foto's kan je bekijken bij 'De kerstboom van Jules'.
Verder wens ik jullie allen fijne feesten en een leuke vakantie toe!
Groetjes, juf Yanah

Generic placeholder image

Het onthaal in de peuterklas

Nu juf Amber stage loopt in onze peuterklas, kon ik het ochtend-onthaal eens mooi fotograferen. Zo kan iedereen eens zien, hoe wij dat elke dag doen.
We starten de dag met een onthaal in de kring:
- We zingen het 'goedemorgen-liedje' met de bewegingen.
- Wie is er allemaal in onze klas vandaag? De peuters mogen hun eigen foto aan het aanwezigheidsbord kleven.
- We maken Jules wakker en geven hem een grote 'high five'.
-Welk weer is het vandaag? We zingen samen het weer-liedje, kijken naar buiten, en zoeken de juiste afbeelding: de zon, de regen, de wolken...
-Aan de hand van de prenten, overlopen we wat we vandaag allemaal zullen doen in de klas.
Foto's kan je bekijken in het mapje: 'Een onthaal in onze peuterklas'

Generic placeholder image

Allemaal dozen

‘Thema dozen’ was een groot succes! De peuters maakten een huis van de grote doos. En wat was het leuk om zich erin te verstoppen. Er kwamen leuke spelletjes aan bod zoals: de juiste vorm van de doos zoeken, kleurenmemory, een grote toren bouwen, spulletjes per kleur sorteren, een smartgame…
Als knutselactiviteiten mochten de peuters stempelen met dozen, dozen beschilderen en ook de knikkers laten rollen in een doos doorheen de verf. Ook het versje, muziek maken met dozen en tiktak vonden ze super fijn!

Generic placeholder image

De eerste schoolweek.

De eerste week in de peuterklas is reeds voorbij.
Deze week konden de kapoentjes kennismaken met de school, de klas en de juffen. Aan het begin van de week waren er enkele traantjes zichtbaar, maar deze hebben ze snel ingeruild voor een brede glimlach op het gezicht.

Generic placeholder image