Home > Klassen > K1A >

K1A

Juf Maud en juf Michelle


Nieuws uit de klas


Project bouwen

In de loop van het schooljaar werkten we aan ons project 'Joris draagt zijn steentje bij'. Joris zat met een probleempje: hij wou een stad bouwen maar had de hulp nodig van alle leerlingen. Wij kozen ervoor om een huis te bouwen voor Joris. Als een echte architect maakte Victor eerst een tekening van het huis waarna we met enkele kleuters aan het echte bouwwerk begonnen. En het resultaat mag er zijn!
Vrijdag 24 juni was het dan eindelijk zover! De burgemeester kwam speciaal langs voor de opening van de stad! Ook Joris was erbij en hij is superblij met zijn stad! Nemen jullie eens een kijkje bij de foto's project?

Generic placeholder image

Sportdag 21 juni

Ook dit schooljaar organiseerde juf Greet een meer dan toffe sportdag voor onze kleuters!
De kleuters konden muisje Pip helpen om een regenboog te maken. In de voormiddag konden we 8 spelletjes spelen op school. Na iedere gelukte opdracht verdienden we een stukje van de regenboog. In de namiddag gingen we met alle kleuters op stap. In het park konden we genieten van een lekker ijsje.
Dank u wel juf Greet!!!!

Generic placeholder image

Ouderdag 3 juni

Vanmiddag was het gezellig druk in onze klas! Alle mama's en papa's waren welkom om mee te spelen met hun kapoen.
Zie de gezichtjes glunderen, samenspelen is zooo leuk!!!

Generic placeholder image

Op de foto! 16 mei

Tijdens dit thema werden de kleuters echte fotografen! Met een echt fototoestel of met de ipad in de hand trokken ze erop uit om mooie foto's te nemen. Juf Jennifer kwam ook eens langs in de klas en we waren voor die dag een keer een echt fotomodel!
Een bezoek aan een fotowinkel mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Neem maar eens een kijkje in het fotoalbum 'op de foto' :)

Generic placeholder image

Tik tak door L2 1 april

Deze namiddag werden we uitgenodigd door de leerlingen van het tweede leerjaar om te komen kijken naar een tik tak voorstelling. Wat hebben ze dit goed gedaan! De kapoenen hebben er met volle teugen van genoten! Een dikke dank je wel !

Generic placeholder image

Schaapjes in de wei 25 maart

De lente is begonnen! Ook in de klas kunnen we dit zien. We versieren een mooie Paastak en turen naar de wolken.
We gaan op zoek naar schaapjes in de wei en knutselen er ook eentje die lekker zacht is in de klas.
Er kwamen zelfs schapen op bezoek! Mama schaap had twee lammetjes mee en we mochten hen allemaal eens aaien!

Generic placeholder image

Pyjamadag 11 maart

Bednetters missen niet alleen de les. Ze missen ook de vele leuke momenten die je op school beleeft. Daarom kwamen ook wij vrijdag in pyjama naar school om alle zieke leerlingen een hart onder de riem te steken.

Generic placeholder image

Hiep hiep hoera voor Joris! 2 februari

Vandaag was het feest op school! Onze Joris was jarig! We zongen voor Joris en hielpen de kaarsjes uitblazen. We kregen allemaal een lekkere ontbijtkoek met een appelsapje. Dank je wel Joris!

Generic placeholder image

Wat mooi! 27 januari

Deze middag gingen we wandelen... We namen eens een kijkje aan de voorkant van onze nieuwe school! De grote kraan was hard aan het werken en ook de werkmannen deden flink hun best! We zagen dat alles heel mooi zal worden en we kunnen bijna niet wachten tot het helemaal klaar is!
Jullie kunnen meekijken bij de foto's 'bouwwerken'.

Generic placeholder image

Lichtjes in het donker 17 januari

Wat was het gezellig in onze klas de voorbije weken. Spelen in een donkere klas met enkel hier en daar een lichtje.... Op de lichtbak maakten we torens en allerlei figuurtjes. Met een zaklamp keken we in de boekjes. Bij juf Greet was het ook donker in de turnzaal. Daar waren we eventjes allemaal lieve kleine spookjes.
Geniet mee van de mooie foto's.

Generic placeholder image

Samen genieten in de klas! 10 januari

Na de lange vakantie terug samen in de klas! Samen spelen, schilderen, fietsen in de koude zon, knippen in plasticine en papier,...
Samen genieten van de leuke momenten in de klas.
Genieten jullie mee? Neem zeker eens een kijkje bij de foto's.

Generic placeholder image

Een lichtje voor iedereen. 1 januari

Kerstmis is gekomen
lichtjes in de bomen
lichtjes hier
lichtjes daar
dromen van het nieuwe jaar!

We wensen iedereen een spetterend 2022!!

Generic placeholder image

Dank u Sinterklaasje! 3 december

Wat een verrassing ... De Sint en Zwarte Piet op bezoek in de klas!
Sinterklaas had een grote zak vol met speelgoed mee voor de flinke kapoenen. En van de zotte Zwarte Piet kregen we lekkere koekjes! Dank u wel lieve Sint voor al dat moois!

Generic placeholder image

Een leuke dag op school!

Vrijdag 24 september was een dag vol verrassingen voor onze kleuters! We begonnen de dag met muziek en dansten erop los. Samen met de peuters en de vriendjes van juf Isabel maakten we een superlange polonaise!
Daarna konden we genieten van een spetterende show van clown Rocky!
's Middags smulden we samen van lekkere frietjes! In de namiddag konden de kapoenen eendjes vissen en springen en buitelen op een springkasteel.
Op de foto's kunnen jullie meegenieten van de blije gezichtjes!
Kortom het was een SUPER LEUKE DAG!!!

Generic placeholder image

We bouwen aan een leuk schooljaar!

Samen met de juffen verkenden de kapoenen met heel veel plezier de verschillende hoekjes in hun nieuwe klas! Er werd muziek gemaakt in de muziekhoek, de juffen werden getrakteerd op lekker eten die klaargemaakt werd in de keuken, de poppen werden gewassen en verzorgd in de poppenhoek en natuurlijk - hoe kon het ook anders- werd er lustig op los getimmerd en geboord in de timmer- en bouwhoek!
Ook Tweety, onze klasvogel genoot van de nodige aandacht!
Welkom lieve kapoenen in de eerste kleuterklas!!!

Generic placeholder image