Home > Klassen > K3A >

K3A

Juf Tessa

Klasfoto


Nieuws uit de klas


Indianensportdag

Juf Greet had terug een superleuke sportdag voor ons petto! Er waren heel wat opdrachten, bij het goed uitvoeren kregen we ofwel een streep op onze wang of een pluim op onze indianentooi.
De opdrachten waren: de rooksignalen omhoog laten vliegen (witte ballonnen op de parachute), schieten met pijl en boog naar de bizons, een totempaal bouwen, speerwerpen, indianenbrood in de lucht gooien (pittenzak op badmintonracket), het vuur blussen, eendjes vissen, paard rijden en een omloop in de gymzaal.
Tegen de middag waren we echte indianen die op zoek gingen naar het opperhoofd. We volgden de pluimen en kwamen zo terecht bij het opperhoofd.
Net op tijd, want in dit warme weer ...!!! Pfieuw, gelukkig was er verfrissing voor ons, een heerlijk ijsje, hmmm!!!
Foto's kun je vinden onder indianensportdag.
DANKJEWEL JUF GREET VOOR DE LEUKE SPORTDAG!!!

Generic placeholder image

Een namiddag in L1

Donderdagnamiddag mochten we eens plaats nemen op de grote banken van het eerste leerjaar. We kregen een werkboekje en schrijven maar ... SPANNEND!!!
Foto's kun je vinden onder het mapje "een namiddag in L1"

Generic placeholder image

Het nieuwe hondje van Elle

Vandaag kwam het nieuwe hondje van Elle op bezoek in de klas, Jelly.
Foto's kun je vinden onder het mapje 'Bezoek hondje van Elle'

Generic placeholder image

Bezoek aan Huppel-De-Pup

We beleefden een superleuke dag in binnenspeeltuin Huppel-De-Pup (van de mama van Elle). Trampolines, een spinnenweb, blokken, auto's van de glijbaan, een ballenbad en wel 100 verschillende hindernissen.
EEN SUPERLEUKE DAG!!!

Foto's te vinden onder "Huppel-De-Pup"

Generic placeholder image

Grensloop

Dankjewel Nora, Selma, Naylo, Ellen, Rayan, Tiziano en Jayden voor hun sportieve inzet tijdens de grensloop!!!
Jullie hebben dit één voor één super gedaan.

Generic placeholder image

Ouderdag

We genoten deze middag samen met onze mama en/of papa in de klas. Samen spelen, de klas tonen, met de vriendjes praten, ...
Dankjewel mama's en papa's om langs te komen!

Foto's kun je vinden onder het mapje "ouderdag"

Generic placeholder image

Einde van stage juf Jolien

Het was vandaag de laatste dag dat juf Jolien in onze klas was. Ze heeft onze kapoenen heel wat bijgeleerd! Over de bakker, de post, ... Maar vooral haar vriendinnetje Lizzy heeft indruk op de kleuters gemaakt.
We namen nog een foto samen met Lizzy en als kers op de taart had juf Jolien nog wat lekkers mee voor de kleuters, cupcakes. Hmmmm dat was smullen!

Dankjewel aan juf Jolien voor de 4 leuke weken en wie weet tot later.

Generic placeholder image

Oefenen grensloop

Vandaag gingen we alvast oefenen voor de grensloop. We liepen een toertje rond de piste.
Ons motto: "meedoen is belangrijker dan winnen"
Foto's kun je vinden onder thema "de post"

Generic placeholder image

Onze brief posten

Vandaag hebben we onze brief gepost in de brievenbus... Spannend!!! Binnen enkele dagen krijgen jullie thuis post van je kapoen.

Generic placeholder image

Hoekenwerk K3-L1

Het hoekenwerk ging vandaag een beetje anders. Het eerste leerjaar las een kort verhaaltje voor ons voor. Spannend, want volgend jaar zullen wij ook leren leren.
Foto's zijn te vinden onder hoekenwerk K3-L1 (7 mei)

Generic placeholder image

Schoolreis

De dag begon al helemaal goed wij mochten met de bus van KVK Kortrijk op schoolreis!! De buschauffeur had de TV aangelegd en zo keken we de hele rit naar VTM Kzoom, de tijd vloog voorbij! Eenmaal aangekomen in Harry Malter maakten we eerst een ritje met de trein om het park te verkennen. En dan was het de beurt om de gaan spelen op het speelpleintje. In da namiddag gingen we naar de circusshow en bekeken we alle dieren: lama's, stokstaartjes, cavia's, ... Ook zaten we op de bootjes, schommelstoel en zo veel meer!
Met een groep voldane kindjes vertrokken we terug naar Menen ZzzZzZZzzzzZzzz, de oogjes vielen snel toe.
Foto's kun je vinden onder het mapje "Schoolreis - Harry Malter"

Generic placeholder image

Bezoek bakker Vandenbulcke

Dankzij juf Jolien mochten wij op bezoek bij bakker Vandenbulcke in Menen. Het rook er heerlijk toen we binnen kwamen hmmmmm. En dan begon het echte werk, maar eerst handen wassen! Zandkoekjes in chocoladesaus dippen, chocoladekoeken en pistolets maken!
Onze zelfgemaakte chocoladekoek kregen we mee naar huis, onze pistolet moet nog rijzen en wordt morgen vers afgebakken. Die krijgen we dan morgen mee naar huis.

DANKJEWEL AAN BAKKER VANDENBULCKE VOOR DIT LEERRIJKE BEZOEK!!! ALSOOK AAN JUF JOLIEN OM DIT MOGELIJK TE MAKEN VOOR DE KLEUTERS

Generic placeholder image

Stage juf Jolien

Momenteel beleven we een supertijd in de klas met juf Jolien. Zij is een 3de jaarsstudente kleuteronderwijs en neemt tot en met 17 mei de klas over.
Ze werkt momenteel rond thema de bakker /Moederdag: we maakten al een cadeautje voor mama, bestempelden broodzakken, taartjes maken in de zandbak, ... En morgen gaan we op bezoek bij bakker Vandenbulcke in Menen!
Foto's zijn te vinden onder "De bakker - Moederdag"

Generic placeholder image

Gezelschapsspelletjes spelen

Dankjewel aan de mamie van Selma, mama van Ramyar, mama van Ellen, mama van Jayden, meme van Ferre en de mama van Fenna dankzij jullie genoten de kleuters een uurtje van gezelschapsspelletjes spelen.
Foto's zijn te vinden onder "gezelschapsspelletjes spelen 1 april"

Generic placeholder image

Hoera! Pistache en Vanille zijn terug gevonden

Na 2 intensieve "werk-weken" hebben we Pistache en Vanille eindelijk gevonden.
Iedere dag moesten we een taakje uitvoeren (knutselen, liedje zingen, op bezoek bij de politie, spel van politie, verkeersborden leren kennen, ....), op het einde van iedere dag kregen we 1 puzzelstukje. Zo verzamelden we 10 puzzelstukjes en konden we de verstopplaats van Vanille en Pistache vinden: onze gymzaal. Het vinden was niet zo gemakkelijk, ze waren goed verstopt!

Generic placeholder image

Sponsorloop tvv BEAD vzw

Juf Lize kwam donderdag in onze klas langs, ze vertelde over BEAD vzw waar ze zelf langs is geweest. De basiswaarden van het project zijn recht op onderwijs + plicht om zorg te dragen voor een ander. Helpen jullie mee dit project steunen? Een klein centje mag worden meegegeven met uw kleuter naar school. Deze steken we dan in “de buis”. Al het geld gaat integraal naar het project van juf Lize, vzw BEAD.

Generic placeholder image

Hoekenwerk K3-L1 (19 maart)

Vandaag was er voor de eerste keer het hoekenwerk samen met het 1ste leerjaar. In kleine groepen maken de kleuters op een speelse manier maakt uw kleuter kennis met juf Lore en juf Sophie van het 1ste leerjaar. Maar ook met de klas, de banken en stoelen, het schrijven, en zo veel meer. Foto’s zijn te vinden onder, hoekenwerk K3-L1 (19 maart). Kijk ook zeker eens bij de foto’s het 1 ste leerjaar (juf Lore en juf Sophie) om uw ukkepuk aan het
werk te zien.

Generic placeholder image

Bezoek aan de kermis

Een grote verrassing was het vandaag! We mochten op bezoek bij de kermis en geluk hadden we, de draaimolen was open. 3 heerlijke ritjes op de draaimolen!!!
Foto's zijn te vinden onder "bezoek aan de kermis"

Generic placeholder image

Op bezoek bij de politie

Wat een leuke namiddag! We gingen op bezoek bij de politie: bezoek in de cel, vingerafdrukken, op de moto, bij de dispatching, in de combi, handboeien passen, kogelvrije jas aantrekken.
De kleuters waren onder de indruk!

Dankjewel aan politie Menen om dit bezoek mogelijk te maken

Generic placeholder image

Carnavalsfeestje

Het ca-ca-carnaval!!!
Een leuk muziekje, slingers en dansen maar!

Foto's te vinden onder ons thema "Ga je meer naar het circus"

Generic placeholder image

Clown Rocky

Waar is dat feestje? Met Clown Rocky is het altijd feest.
We genoten deze voormiddag van de kinderkriebelshow van Clown Rocky. Liedjes zingen, dansen, wedstrijdjes, goocheltrucs en zo veel meer!
Geniet mee van onze foto's, te vinden onder "Clown Rocky"

Generic placeholder image

Buitendag

Met een stralend zonnetje trokken we op buitendag. Geluiden waarnemen, geluiden herkennen, 2 dezelfde kaarten van kaartspel zoeken, de bal tussen 2 vriendjes naar de overkant brengen, schaduw tekenen, onze schaduw een gezicht geven, ...
Het was zo heerlijk genieten in het zonnetje! Foto's te vinden onder buitendag 14 februari.

Generic placeholder image

Meme van Ferre kwam voorlezen in de klas

Als allerlaatste was de meme van Ferre aan de beurt om te komen voorlezen.
De meme had een heel mooi sprookjesboek bij, en ze vertelde het sprookje van, Roodkapje. We genoten met z'n allen van het sprookje, dat gelukkig een goed einde had.
Foto's zijn te vinden bij "feest voor de grootouders"

Generic placeholder image

Grootouderfeest!

Een dansje op het grote podium, een geluksvogel met heel veel liefde gemaakt, een dikke kus en knuffel, ...
Met heel veel plezier hebben we de grootouders welkom geheten in de klas.De vriendjes van de klas tonen, het speelgoed maar vooral het cadeautje.
Dankjewel aan alle grootouders voor hun aanwezigheid.
Foto's zijn te vinden onder "Feest voor de grootouders"
Het filmpje van het dansje staat bij media en dan doorklikken op "dansje grootouderfeest"

Generic placeholder image

Opa en moetie van Ferre komen voorlezen in de klas

Vandaag was het de beurt aan de opa en moetie van Ferre. Ze hadden een 3 sprookjes bij: meisje met de zwavelstokjes, de Indische waterlelies en de wolf en de 7 geitjes. De kleuters zaten met z'n allen gespannen te luisteren naar de afloop.
Dankjewel aan de opa en moetie voor deze leuke namiddag, we hebben er van genoten!
Foto's zijn te vinden bij "feest voor de grootouders"

Generic placeholder image

Mamie en papie van Selma komen voorlezen in de klas

De mamie en papie van Selma kwamen vandaag voorlezen in de klas. Ze hadden een leuk boekje mee over Martine in de zoo en op de boerderij en .... het was in het Frans :)
Samen deden ze de geluiden van de diertjes en Selma hielp om alles in het Nederlands te vertellen.
Dankjewel aan de mamie en papie, de kleuters hebben er met volle teugen van genoten!
Foto's zijn te vinden bij "feest voor de grootouders"

Generic placeholder image

Het vriendinnetje van Pistache

We maakten kennis met de familie van Pistache, naast 2 broertjes en 2 zusjes ... Heeft Pistache ook nog een vriendinnetje, Vanille, hij is er verliefd op!
Vanille had ook lekkere snoepjes in hartvorm meegebracht. Hmmmm

Generic placeholder image

Feest voor Joris

Frietjes voor iedereen!!! Ter gelegenheid van de verjaardag van Joris.

Foto's staan onder "feest voor de grootouders"

Generic placeholder image

Sneeuwpret!!!

Sinds gisteren al in spanning voor de sneeuw. En deze morgen was het dan zo ver :)
Een sneeuwtapijt op de speelplaats dit vraagt om sneeuwpret. Kijk zeker eens bij onze foto's onder het album 'Sneeuwpret 22 januari'

Generic placeholder image

Pinguïn dans

Keer op keer vindt onze juf Greet een leuk liedje of versje in ons thema. Dit keer was het een dansje van de pinguïns dansen en zingen jullie mee?
Link is hier te vinden, of via "media" en dan "pinguïn dans"
https://photos.google.com/share/AF1QipP_ZMFWjES_SUDhTPWihvL7v-5KQ_EuvS-oGHu-d29DT2J6s3px9AJMSppXvAq7pA?key=a256ekRLdTNBUnRmZUlrMDZzQk1KdUd0YmlPaTVR

Generic placeholder image

Ijsglibberen

Brrrr wat was het daar koud en ook glad! Voorzichtig het ijs betreden om daarna met heel veel plezier te glibberen op het ijs. Elkaar om de beurt vooruit trekken!!!
Foto's zijn te vinden onder "ijsglibberen".

DANKJEWEL AAN DE MAMA'S, PAPA'S, OMA'S EN OPA'S OM ONS TE BRENGEN NAAR HET IJSGLIBBEREN!!! MAAR OOK VOOR DE ENTHOUSIASTE HULP.

Generic placeholder image

Gezelschapsspelletjes met (groot)ouders

Bunny Hop, Disney spel, Maja De Bij, ... maar enkele van de leuke spelletjes die de (groot)ouders mee hadden.
De kleuters en ik hebben genoten van het uurtje samen spelen. Gezellig samen zijn in deze kerstperiode, niets is fijner dan dat.
Bedankt aan de mama's, oma's en meme's die zijn komen spelen.
Foto's zijn te vinden onder "Gezelschapsspelletjes spelen 19 december"

Generic placeholder image

Lighthouse

Je hebt het woordje misschien al thuis gehoord ... lighthouse. Een grote machine en een tapijt in onze kring.
Het is eigenlijk een computerscherm dat projecteert op de grond. Aan de hand van 2 pennen kunnen de kleuters dingen aanklikken, slepen en zelfs schrijven.
Op een speelse manier doen we allerlei spelletjes en doen we ook aan schrijfdans.
Plezier gegarandeerd!

Generic placeholder image

Kerstboom zetten

Lichtjes, kerstballen, de piek, een slinger en een kerstboom!
Gezellig samen zijn in de klas en de kerstboom zetten.

Foto's staan onder 'Vrolijk kerstfeest'

Generic placeholder image

Sinterklaas in de klas!

Eindelijk was het zo ver, we telden al 2 weken af naar deze dag!
Sinterklaas kwam deze morgen op bezoek in onze klas! Hij had heel wat cadeautjes mee, iedereen kreeg een mooie drinkfles van Joris, supercool!
Ook was er heel wat speelgoed voor in de klas.

BEDANKT SINTERKLAAS EN ZWARTE PIETEN!

Generic placeholder image

Buitendag 29 november

Helaas het weer zat ons niet mee, we vertrokken toch vol goede moed!
Een natte wandeling richting "Park De La Lys". Eenmaal aangekomen hebben we vooral wiskundige opdrachten gedaan: tellen, evenveel blaadjes, meer en minder, bijdoen en wegdoen. Schrik hadden we niet om de natte blaadjes vast te nemen.
Jammer genoeg hield het niet op met regenen... we hebben onze buitendag 's middags stopgezet en hebben ons opgewarmd in de klas.
Foto's zijn te vinden onder "buitendag 29 november"

Generic placeholder image

Schoentje zetten

Vrijdag hebben we ons schoentje klaar gezet in de klas.
En jawel hoor vandaag was ons schoentje gevuld, of ja eigenlijk de hele klas. Er was heel wat lekkers: chocolade, speculaas, nic nacjes, .... Hmmmmmm lekker!!!
Sinterklaas had één van zijn spiekpietjes verstopt in onze klas. Na enkele minuten spelen hadden we hem gevonden!!! Spiekpietje houdt ons de hele dag in het oog ;)

Generic placeholder image

In de jungle

We slopen de jungle in... Samen met Tabo, de olifant, gingen we op zoek naar zijn mama in de jungle. We kwamen heel wat dieren tegen, krokodillen, luipaarden, gorilla's, toekans, ... Geen enkel dier is ons te eng!
Geniet je even mee van onze jungle avonturen in de klas? Foto's zijn te vinden bij het thema "Jungle".

Generic placeholder image

Heksendiploma!!!

Na 3 weken is dan eindelijk zo ver we zijn een echte heks geworden! Een heksenhoed maken, heksendans uitvoeren, spinnenketting knutselen, bezem maken, lachen als een heks, ....
We kunnen het allemaal perfect en vandaag gingen we dan met z'n allen als heksje naar huis.

Generic placeholder image

Buitendag in het heksenbos

Na iedere dag af te tellen was het vandaag eindelijk zo ver ... een bezoek aan het heksenbos!
We zagen de vleermuisgrot, klimden er bovenop en glijden maar naar beneden, gelukkig hadden we vuile kleertjes aan!
Daarna moesten we op zoek naar 10 takken die even lang waren als onze arm en 1 grote dikke tak die even groot was als ons, dit om een heksenbezem te maken.
En als kers op de taart zagen we een heks in het bos ... Ze heette Sefa Bubbels en ze kon toveren ... Ze kon zich omtoveren tot een mens ... Kijken jullie mee wie die lieve heks was?
Filmpjes zijn te vinden onder: https://photos.app.goo.gl/z1JQnFU9cAHBVV429
Foto's zijn te vinden onder: https://photos.app.goo.gl/as9MXpw7ZwYrp63aA

Generic placeholder image

Bezoek aan de spel-o-theek

Op maandag gingen we op bezoek naar de spel-o-theek in Menen. Hier kun je gezelschapsspelletjes, smartgames, lego, duplo, playmobil, en zo veel meer lenen.
De kleuters maakten kennis met de materialen en de werking, en natuurlijk werd een spelletje gespeeld! Plezier gegarandeerd!
Voor wie wil ... Er is de mogelijkheid om samen met juf Nick een bezoek te plannen aan de spel-o-theek (zie briefje in het schriftje)

Generic placeholder image

Springkoffer

Een hele grote koffer in de gang MET trampoline! Ra ra ra wat zou dit zijn?
De springkoffer brengt de kleuters tot allerlei bewegingsactiviteiten: springen op de trampoline, verspringen, hoogspringen, springen volgens nummer, ... en zoveel meer!

Generic placeholder image

Een heks in onze klas!

Een grote verrassing deze morgen in onze klas ... Er zat een heks .. En ze zat daar maar te zitten en te zitten en ... Gelukkig was er één van onze durvers die iets durfde te vragen aan de heks. Het bleek een lieve heks te zijn en die heks kende ons al ... En al snel bleek het een masker en verkleedkledij te zijn!!! Juf Galine zat er onder verstopt, wat hebben we gelachen!
Kijken jullie even mee naar het filmpje waarbij we de heks voor het eerst zien? (zie onderstaande link)

https://photos.app.goo.gl/3NA4Ve9CGHrbJSEw6

Generic placeholder image

SCHOOLFEEST

Het dansje + foto's van het schoolfeest zijn te vinden onder het mapje "schoolfeest".
Bij de spelletjes op het schoolfeest was het "één tegen allen", de hele school tegen mevrouw Monique. En ra ra ra wie was de winnaar? De hele school natuurlijk, vandaag kregen we dan ook een heerlijk ijsje als beloning. Hmmmm smullen maar.

Generic placeholder image

Bezoek aan de luchthaven van Wevelgem

Super spannend naar de luchthaven!
We kregen een rondleiding binnen, moesten gescand worden, identiteitskaart tonen, ... Maar we zagen ook een vliegtuig landen en opstijgen, waauw! De kleuters waren onder de indruk.
Daarna gingen we samen in de loods waar alle vliegtuigen staan, groot en klein maar vooral heel mooi.
Bedankt aan Mr. Van Parijs om dit bezoek voor ons te regelen!!! De kleuters hebben er met volle teugen van genoten

Generic placeholder image