Home > Klassen > K3B >

K3B

Juf Yanah

Nieuws uit de klas


Bezoek van Yanah en Charles

Juf Yanah kwam gisteren Charles eens tonen. Iedereen mocht eens gaan kijken en kregen ook een lekker snoepje

Generic placeholder image

Schoolreis Harry Malter

Wat een fijne dag hebben wij gehad. Toen we aankwamen deden we een ritje met de trein door het park. We hadden al meteen gezien wat voor leuke dingen er allemaal waren. Nadien mochten we spelen op alle leuke toestellen. Grote glijbanen, klimrek, ballenbad, schommels, vliegtuigen, en zoveel meer!
Als onze boterhammen op waren, konden we net schuilen voor de regen, want we waren op weg naar het circus. Goochelaar, jongeleur, circusdirecteur, vliegende muizen en katten die kunstjes konden maken. We hadden plezier voor tien.
Nadien gingen we bij de dieren langs en deden we nog enkele attracties.

Het was super!!! De foto's staan onder 'schoolreis'

Generic placeholder image

De P van Politie Nieuwe week, is nieuwe letter en nieuw thema

De volgende twee weken zullen we veel bijleren over de politie. We beginnen deze week al met een nieuwe letter de P.
Morgen gaan we op bezoek bij de politie.
Maar we moeten Pistache en Vanille vinden. We zullen allen moeten te werk gaan als echte agenten. Zullen we Pistache en Vanille vinden?

Generic placeholder image

Voorlezen door de grootouders

Danku wel aan de omi van Jorre en opa van Nessim om te komen voorlezen. Het was super leuk en gezellig. Jullie deden dat super goed.

Generic placeholder image

Letter W

De kinderen zijn dol op de letterkast. Deze week was het de letter W. De kinderen brachten verschillende voorwerpen mee met de letter W. Ook Elle nam enkele spulletjes mee. Zo had ze een Winnie the Pooh spel bij. Vandaag konden we er dan ook eens mee spelen. Super leuk!!!

Generic placeholder image

Lars de kleine ijsbeer

We keken deze week ook naar de film Lars de kleine ijsbeer. Een film vol emoties en avontuur. De kinderen en de juf genoten enorm van de film. Morgen nog een klein stukje en hij is klaar. Dan zullen we eens dieper ingaan over sommige gebeurtenissen in de film.

Generic placeholder image

Wat een dolle SNEEUWpret

De eerst keer sneeuw dit jaar. Dit konden we niet aan ons laten voorbij gaan. Sneeuwengels, sneeuwballen gooien, rollebollen in de sneeuw,... De pret kon niet op. Foto's onder het album dolle sneeuwpret.

Generic placeholder image

Naar het toneel 'Knorren en kussen'.

Wat een leuke ervaring. In de klas vertelden we reeds over wat het toneel zou gaan. Ze waren allen razend enthousiast. Maar eenmaal zo ver, konden ze hun ogen niet meer van het toneelstuk afhouden. Een leuk verhaal met mooie personages. Het was super, de kinderen hebben enorm genoten.

Generic placeholder image

Ijsglibberen

Zoveel lachende gezichtjes!!! Wat was het een leuke ervaring, zowel voor de kinderen, mama's en papa's en de juffen. Met vallen en opstaan zijn we er volledig voor gegaan. Een super dikke dank u wel aan de mama's en papa's die gereden en geholpen hebben! De kinderen vonden het super 'COOL'.
Foto's kan je terug vinden onder het mapje ijsglibberen.

Generic placeholder image

Buitendag in de omgeving

We zijn terug op pad gegaan met het volledige derde kleuter. Deze keer hadden we meer geluk met het weer. Geen regen en wind!!!
We hebben een mooie wandeling langs de Leie gedaan. Daarna hebben we onze koek opgegeten en wat gespeeld. Om te eten gingen we terug naar school. Zo kregen we het terug lekker warm. In de namiddag speelden we leerrijke spelletjes, rond meer en minder, langer en korten, evenveel, even lang, ...
We hebben veel gelachen, plezier gemaakt en bijgeleerd. Op naar de volgende buitendag.

Generic placeholder image

Spelletjes met de (groot)ouders

Wat was het leuk met de mama's, papa's opa's, oma's, ... Dikke dank u wel om met ons te komen spelen! ;)

Generic placeholder image

Kerst in de klas

Wat was het zooooo gezellig in de klas de afgelopen twee weken. Al die lichtjes en lachende gezichtjes.
We hebben heel hard ons best gedaan om een mooi geschenkje te maken! Ook al zijn jullie heel nieuwsgierig, laten jullie het dicht tot met Nieuwjaar ;)
We maakten samen ook heel veel plezier in de klas en speelden mooi samen.
We namen allemaal een pakje mee naar klas voor onder onze kerstboom. En vandaag was het zo ver, we mochten we een pakje kiezen. Op ons kerstfeestje hebben we ook lekker gesmuld van onze zelfgemaakte cupcakes en een drankje. Njammie...
Wij wensen iedereen een zalige kerst en een héél gelukkig nieuwjaar. Groetjes K3 B.
Tot volgend jaar!

Generic placeholder image

Bezoek van de Sint en Zwarte Piet

Kijk eens wie er bij ons langskwam vandaag in onze klas. Sinterklaas en 2 Zwarte Pieten !!! We zijn heel flink geweest en hebben vandaag al veel gespeeld met ons nieuw speelgoed. Wat was het fijn om samen met Sint, Piet en Miet te zijn...

Generic placeholder image

Schoentje zetten

Vrijdag hebben we in de klas ons schoentje gezet. Spannend afwachten naar maandag. komt hij? komt hij niet?
Ja ja hoor,... wij zijn héél braaf geweest. we kregen niet enkel in onze schoen wat lekkers, onze hele klas lag vol!!!
Mmm... lekker smullen tussen het spelen door. Zo zetten we ook het thema Sinterklaas en zwarte piet in.

Generic placeholder image

Bezoek aan de bibliotheek

Donderdag gingen we onder begeleiding van studenten van de secundaire school naar de bibliotheek. Daar hebben we verschillende dingen mogen doen, zoals boekjes kiezen, naar een verhaaltje luisteren en een dansje doen. Op onze foto's kan je ook zien dat we moesten waggelen als een pinguin. Oooh en Nessim die liet het alarm afgaan in de bib.......

Generic placeholder image

Bezoek aan de luchthaven

Deze voormiddag gingen wij op bezoek naar de luchthaven. Wat een super leuke ervaring! Vliegtuigen van dichtbij bekijken. Ze zien opstijgen en landen. En ai ai, onze oren, want wat maken de vliegtuigen veel lawaai.
Bedankt aan iedereen die ons wou brengen en halen :)

Generic placeholder image