Home > Klassen > L1A >

L1A

Juf Sophie H.


Nieuws uit de klas


Dag Sinterklaasje, daaag, daaag, zwarte Piet!

Hoog bezoek vandaag op school! Sint en Piet vonden, ondanks onze bouwwerken, toch de weg naar onze school! En in die donkere corona-tijden maakten ze ook een tussenstop in elke klas. Echt hartverwarmend! Wat zijn we daar dankbaar voor! Dankjewel, Sint en Piet!

Generic placeholder image

Op een grote paddenstoel

Samen met kabouter Pinnemuts gingen we op zoek in het bos. En wat een mooie paddenstoelen hebben we gevonden vandaag! Wist je dat je kan schrijven met de inkt uit een inktzwam? En wist je dat een stinkzwam ruikt naar rotte vis? Zoveel weetjes over paddenstoelen vandaag geleerd! Echt boeiend en leuk! In de namiddag volgde dan DE verrassing van de dag... spelen op het speelplein! Genieten, genieten en nog eens genieten!

Generic placeholder image

Vosje Mo daagt ons uit!

Vosje Mo daagde de kapoenen van het eerste leerjaar uit. 'Stel je klas voor aan de hand van een filmpje.' En dat deden ze maar al te graag! Samen bespreken wat we zullen vertellen, met de Ipad zelf filmen,... Echt leuk! En het resultaat mag gezien worden! Geniet van onze klas en de kapoenen tijdens het filmpje!

Generic placeholder image

Splitsen is leuk en lekker!

In het eerste leerjaar splitsen we er op los! En dit is leuk EN lekker! Ja natuurlijk, we splitsen met koekjes! Wat zijn de kapoenen gemotiveerd om te splitsen!

Generic placeholder image

We steken de straat over!

Hoe gaan we veilig naar school? Dat was de laatste vraag van Vosje Mo. En kijk eens hoe goed we het deden! We kijken naar links, rechts, links... En we zijn ook beleefd voor de autobestuurders die ons laten oversteken. Goed gedaan, kapoenen!

Generic placeholder image

Een beestige schoolreis!

Wat een leuke dag vandaag! Samen naar Pairi Daiza... Zoveel prachtige dieren, oogjes vol plezier en verwondering! Echt genieten!

Generic placeholder image

We schrijven onze naam!

Weten jullie al wat we kunnen? Onze naam schrijven in 'chique letters'! En weet je wat er zo leuk is? Onze naam oefenen, buiten op het krijtbord, met het zonnetje op onze rug! Zalig!

Generic placeholder image

Joepie, werken op de computer!!

Rekenen en lezen oefenen op de computer? Ja, in het eerste leerjaar doen ze dit super graag!

Generic placeholder image

Vosje Mo

Kennen jullie Vosje Mo al? Vosje Mo gaat met ons op stap in de namiddag en stelt ons vragen... De vraag van deze week was: 'Hoe ziet een dag in het eerste leerjaar er uit?' Wel, we zoeken samen naar het antwoord voor Vosje Mo!

Generic placeholder image

We leren schrijven!

Wat leren we in het eerste leerjaar? Schrijven natuurlijk! En wat doen onze kapoenen dat goed!

Generic placeholder image

Wij zijn er klaar voor!

Mol en Beer, Aapje en Vosje Mo zijn er klaar voor! Ze staan te popelen om jullie te ontmoeten in het eerste leerjaar!

Generic placeholder image

Op naar het eerste leerjaar!

De kapoenen van de derde kleuterklas zijn wat nerveus, nieuwsgierig, bang... Zij maken op 1 september de grote sprong naar het eerste leerjaar. Wie zijn de juffen? Wat hebben we nodig? Wel via het filmpje (terug te vinden bij media) komen jullie al veel dingen te weten! Maar eerst genieten van een deugddoende vakantie! Tot op 1 september, kapoenen!

Generic placeholder image