Home > Klassen > L2A >

L2A

Juf Sofie V.


Nieuws uit de klas


We gaan yes, joepie, naar de boerderie...

Onze spannende driedaagse kan beginnen... Goed aangekomen, leuke activiteiten, veel blije gezichtjes... Geniet van de foto's...

Generic placeholder image

Voorstelling poppenkast verhaal Roodkapje

Vrijdag kwamen de peuters van juf Michelle en de kleuters van juf Maud op bezoek in het tweede leerjaar. Ze kwamen kijken en luisteren naar een poppenkastverhaal van Roodkapje. Oooo wat hebben ze genoten!

Generic placeholder image

Pyjamadag 11 maart

Vandaag kwamen de kinderen allemaal in pyjama naar school.
Op deze manier steken we alle zieke leerlingen die niet naar school kunnen gaan, een hart onder de riem.

Generic placeholder image

CARNAVAL

Vrijdag vierden we carnaval in de klas.. Wat was dat een feest!! De leerlingen waren dan ook prachtig verkleed, dus zorgden we ervoor dat ze elk om de beurt even in de kijker stonden tijdens onze modeshow!

Generic placeholder image

Groot feest! 2 februari

Vandaag vieren we feest want Joris is 5 jaar geworden! Samen met de klas hebben we lekker ontbeten. We kregen een heerlijke hartjeskoek en een fris fruitsapje.
Michelle kreeg de kroon van de klas, want zij vond een 'mini-Jorisje' op de onderkant van haar drankje.. Heel leuk!!

Generic placeholder image

STEM: De boot van Sinterklaas

De boot van Sinterklaas is stuk! Gelukkig stond het tweede leerjaar klaar om een nieuwe boot te knutselen. We dachten goed na: een boot moeten kunnen drijven, welk materiaal gebruiken we daarvoor, ... De resultaten kan je bekijken bij 'foto's'.

Generic placeholder image

Voorleesweek BINGO!

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten we het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. De kinderen kregen een leesbingo mee naar huis. Ook in de klas hebben we een voorleesbingo. Vandaag: lezen onder onze bank!

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging 22 oktober

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging! Iedereen mocht vandaag zijn/haar uniform aantrekken om naar school te komen.

Generic placeholder image

Taal: begrijpend lezen

Goed kunnen lezen is belangrijk. Dat ondervinden de vriendjes van het tweede leerjaar. Door het lezen van een stappenplan of spelregels moeten ze zelf een spel kunnen spelen, een instructie kunnen volgen.

Generic placeholder image

Sporen

Wie stal de wintervoorraad van eekhoorn Frutsel? Samen met kabouter Celsius gaan onze sterreninspecteurs op zoek naar de dief. We onderzoeken eerst de gevonden sporen in het bos.

Generic placeholder image

Veldloop scholengemeenschap 12 oktober

Vandaag werd er een veldloop georganiseerd door de scholengemeenschap. Alle leerlingen deden hun uiterste best! Iedereen liep de veldloop uit. Super goed gedaan!

Generic placeholder image

Schoolreis 24 mei

Vandaag gingen we op schoolreis naar Pairi Daiza. Het was een groot avontuur! We zagen apen, beren, herten, spinnen, krokodillen... Het was een 'beestige' dag!

Generic placeholder image

Eerste schooldag

We bouwen samen aan een schitterend schooljaar!

Generic placeholder image