Home > Klassen > L2 >

L2

Juf Sofie V. en juf Davina

Nieuws uit de klas


Zeeklassen - dag 3

Deze morgen vroeg uit bed, kamers opruimen en ontbijten, want we moesten op stap. Al van heel ver zagen we een gele stip aan de horizon...Was dat de garnaalvisser? Langzaam kwam hij dichterbij. We mochten meehelpen om het net leeg te maken, maar pas op voor de Pieterman! We haalden alle garnaaltjes uit het net en met de huifkar vertrokken we voor een leuke tocht. Een mevrouw vertelde ons nog heel wat meer over de garnalen terwijl ze die voor ons klaarmaakte en dan mochten we natuurlijk smullen! Terug met de huifkar naar de Barkentijn. Wat een mooie afsluiter van een fantastische 3-daagse aan zee! Bedankt lieve vriendjes dat we dit samen mochten beleven.

Generic placeholder image

Zeeklassen dag 2 Een leerrijke en actieve dag!

We startten onze tweede dag met muziek en ochtendgymnastiek. Sommige vriendjes hadden nog kleine oogjes, maar ze waren enthousiast om de dag te beginnen. Na een stevig ontbijt
gingen we eerst met de gids tot bij de vloedlijn en we leerden heel wat bij over de dieren die te vinden zijn in onze Noordzee.
Na een lekker middagmaal gingen we eerst wat spelen op het strand. Daarna stapten we naar het zwembad. Wat was het zwemmen leuk!
Toen we terugkwamen in de Barkentijn was het al tijd voor het avondeten.
We waren moe en voldaan. Op naar onze laatste dag in Nieuwpoort!

Generic placeholder image

Zeeklassen - dag 1

Het was een hele fijne eerste dag! Dankzij onze lieve chauffeurs zijn we allemaal veilig in Nieuwpoort aangekomen en dan eerst...kijken naar de zee en spelen in het zand. In de namiddag was het racen met de go-carts en lopen over het water (op de pier). Na het avondeten nog wat spelen en na een mooi verhaaltje is het tijd om te slapen. Morgen staat er opnieuw heel wat leuks op het programma.
Geniet van de foto’s en neem zeker ook een kijkje bij de foto’s van het eerste leerjaar. Tot morgen!

Generic placeholder image

Raket

Donderdag werkten de leerlingen van het tweede leerjaar samen met de leerlingen van het zesde leerjaar aan een waterraket. Samen nadenken, bouwen, uitproberen. Bedankt juf Febe voor deze toffe activiteit.

Generic placeholder image

Grootouderfeest

De sterretjes van het 2e leerjaar zorgden voor een heel mooi optreden voor de grootouders. Wie wil meegenieten kan kijken bij media.

Generic placeholder image

Schimmenspel 25 januari 2019

We maakten ons eigen verhaaltje en speelden een leuk schimmenspel.

Meer foto's kun je bekijken via de link.

Generic placeholder image

Uitstap Play Kortrijk

Onze uitstap naar Kortrijk was een succes!
Onze vriendjes maakten kennis met bijzondere kunstwerken. Ze konden genieten en spelen én sommigen onder hen hebben werkelijk hun grenzen verlegd.
En we hadden geluk: het weer zat ook mee!

De link met de foto's vindt u bovenaan.

Generic placeholder image

Veldloop

Het was een spannende namiddag...loopwedstrijd! De kinderen waren heel enthousiast om te lopen. De juf was hun grootste supporter. Al mijn sterretjes hebben heel erg hun best gedaan. Iedereen haalde de eindstreep. Merel kwam zelfs naar school met een bronzen medaille: proficiat!

Generic placeholder image

'Sterrennacht' Vrijdag 28 september

Onze jonge kunstenaars lieten zich inspireren door van Gogh. De foto's vind je terug bij 'foto's' door te klikken op de link 'Sterrennacht'.

Generic placeholder image

Schoolfeest

Al de sterretjes van het tweede leerjaar straalden op het podium. Wat zijn de juffen trots!

Generic placeholder image