Home > Klassen > L3A >

L3A

Juf Katrien en juf Amber


Nieuws uit de klas


Interview juf Monica secretaresse

Vandaag hebben wij juf Monica ondervraagd. We wisten nog niet wat het precies is om secretaresse te zijn dus mochten we haar enkele vragen stellen. Is dat moeilijk om facturen op te maken? Heeft ze veel stress op het werk? Wat vindt ze het leukst aan haar job? Dit alles en nog zoveel meer kwamen we te weten, hoe interessant!

Generic placeholder image

Op bezoek in het stadhuis ! Bij de burgemeester

Vandaag mochten wij een bezoekje brengen aan het stadhuis van Menen. Mevrouw Mieke gaf ons een rondleiding en vertelde ons waarvoor we allemaal terecht kunnen in het stadhuis. We gingen binnen in de trouwzaal en speelden een trouw na, nu weten wij wel hoe dat in z'n werk gaat! De burgemeester was hard aan het werk, maar maakte toch eventjes tijd om ons zijn bureau te tonen en onze vragen te beantwoorden. We namen ook een kijkje in de raadzaal, waar alle vergaderingen met de schepenen doorgaan. Wat hebben we veel bijgeleerd vandaag!

Generic placeholder image

Verjaardag juf Amber 7 mei

Dit weekend was juf Amber jarig en dat hebben we goed gevierd! We smulden van heerlijke aardbeien terwijl we een verjaardagslied zongen. Proficiat juf Amber!

Generic placeholder image

Mandala's in de natuur

In de godsdienstles leerden we over mandala's en over hoe dit een vorm van meditatie is bij de boeddhisten. Vandaag maakten we zelf een mandala met elementen uit de natuur. We gingen op zoek naar takjes, steentjes, bloemetjes, blaadjes en hebben heel mooie mandala's gemaakt! Kijk maar even mee in de foto's.

Generic placeholder image

Hiep hiep hoera voor Femke! 23 april

We wensen Femke een heel gelukkige verjaardag! Zaterdag werd ze 10 jaar, proficiat!

Generic placeholder image

Proficiat jarigen! Robert, Jorre en Darius

Een dikke proficiat aan alle jarigen van de vakantie! Wat hebben ze geluk gehad dat het zo'n mooi weer was. Al 9 jaar ;) Hiep hiep hoera!

Generic placeholder image

Fenna jarig! 28 maart

Hiep hiep hoera voor Fenna! Al 9 jaar! We wensen jou een fantastische verjaardag, geniet ervan!

Generic placeholder image

Poppenkast Theater

Vandaag doken we in de poppenkoffer. Per twee schreven we zelf een verhaal om in de poppenkast te spelen. We toonden onze voorstellingen ook aan het andere derde leerjaar. Wat hebben we genoten !
Neem maar eens een kijkje in ons foto-album...

Generic placeholder image

Tot ziens, juf Margot ! Stage

Het was vandaag de laatste dag van juf Margot. Een hele week heeft ze bij ons in de klas les gegeven. We leerden over de zintuigen door te proeven, te voelen en ons te laten bedriegen met gezichtsbedrog. Als afsluit van de toffe week maakten we ons eigen fantasiedier. Dankjewel juf Margot!

Generic placeholder image

Gelukkige verjaardag, Isaura ! 11 maart

We wensen onze Isaura een hele gelukkige verjaardag ! Je hebt dit weekend kunnen genieten van het mooie zonnetje, wat een toffe verjaardag! Isaura zal nu ook voor 1 dag naast haar vriendin Femke zitten, wat is dat toch leuk ;)

Generic placeholder image

Gekke week 🤪 Carnaval

Dag ouders
Deze week zijn we een beetje gek! Maandag hadden we onze kleren helemaal binnenstebuiten aan, en dinsdag hadden we verschillende kousen aan en kousen met allerlei gekke kleuren en tekeningen. Woensdag waren we helemaal in 1 kleur en vandaag had iedereen zijn gekke hoed op gezet 🎩 Morgen zijn we dan op ons allergekst voordat we de vakantie inzetten!

Generic placeholder image

Feest van Joris ! 2 februari

Vandaag vieren we de verjaardag van Joris, hij wordt 5 jaar vandaag ! Om dat te vieren kreeg iedereen een heerlijke koek en een appelsapje. Onder 1 appelsapje hing een sticker van Joris en onze Lily heeft deze gewonnen, proficiat meid !

Generic placeholder image

Proficiat Lola! 3 januari

Een dikke proficiat aan onze Lola! Ze heeft dit thuis gevierd in de vakantie en in klas sprongen en zongen we allemaal mee met het nieuwe lied "Waterval" van K3. Hiep hiep hoera!

Generic placeholder image

Fijne feestdagen! Kerstvakantie

Wij wensen jullie allen een zalig kerstfeest en een wondermooi Nieuwjaar ✨ We wensen een jaar vol gezondheid en geluk!

Generic placeholder image

Voorleesweek 22-26 nov.

Deze week was het voorleesweek en kwamen grootmoeder, tante of zus van klasgenoten een boekje voorlezen. De zus van Robert heeft zelfs in het Russisch voorgelezen! Dat was allemaal chinees voor ons ;) Doorheen de week las juf ook nog voor uit ons Superjuffie boek, ze beleefde weer spannende avonturen. Wat hebben we genoten ! Ook maakten we een grote boekentoren, bekijk de foto's gerust in ons album.

Generic placeholder image

Brief voor de Sint verlanglijstje

Vandaag hebben wij onze brief voor Sinterklaas verstuurd! Elke leerling dacht eens goed na of hij/zij wel flink is geweest dit jaar en wat er beter kan. Ook maakten we een verlanglijstje op. Hopelijk is Sinterklaas blij met onze brief en krijgen we een leuk cadeautje :)

Generic placeholder image

Hieperdepiep voor Ramyar ! 14 november

Vandaag vieren we de 8e verjaardag van onze kapoen Ramyar ! Dikke proficiat en geniet ervan !

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging 22 oktober

Vandaag was het dag van de jeugdbeweging. Onze twee deugnieten kwamen in uniform naar school.

Generic placeholder image

Proficiat Rayan ! 23 november

Zaterdag is het de verjaardag van Rayan. Dikke proficiat en geniet van jouw dag ! Volgende week zullen we samen een spel spelen met de klas voor zijn verjaardag.

Generic placeholder image

Hiep hiep hoera voor Elle ! 7 oktober

Vandaag werd Elle 8 jaar. Daarom spelen we met de hele klas gezelschapsspelletjes. Proficiat grote meid !

Generic placeholder image

Dag van de sportclub 29 september

Vandaag is het dag van de sportclub. De kinderen kwamen in hun sportkledij naar school om eens te tonen welke sporten iedereen beoefent in onze klas. Sportieve groeten !

Generic placeholder image

Schoolreis Pairi Daiza

Moe maar voldaan komen we terug van een fantastische schoolreis. Olifanten, panda's, gorilla's, haaien, schildpadden, en nog zoooveel meer ! We keken vol bewondering naar al de dieren in het park, wat was dat super ! En nu... nagenieten in het weekend om al onze avonturen te vertellen aan mama en papa.

Generic placeholder image

Hiep hiep hoera Lily ! 14 september

Onze Lily was vandaag jarig en dat verdient een feestje ! Voor 1 dag mocht ze kiezen naast wie ze zit in de klas, wat was dat fijn !
Proficiat meid!

Generic placeholder image

Happy birthday Matheo ! 9 september

Onze eerste jarige van het schooljaar is een feit! Matheo is wel 8 jaar geworden, een dikke proficiat !

Generic placeholder image

Indianenklassen dag 2 3 september

Dag ouders
Vandaag reden we op een pony, waren we verdwaald in een speleobox en hebben we een speurzoektocht gedaan op het hele domein. Echte indianen zitten nooit stil, maar toch werd het tijd om terug naar huis te gaan. Moe maar voldaan kwamen we vanmiddag toe in Menen. Na 2 dagen ravotten en genieten zijn we nu heel blij met ons eigen bedje. Wat we zeker kunnen zeggen is dat het een SUPER GESLAAGD INDIANEN WEEKEND was ! :D

Generic placeholder image

Indianenklassen 2 september

Beste ouders
Vanmorgen om 8 u stonden alle indiaantjes uit het derde leerjaar paraat aan het station. We vertrokken op tweedaagse naar Poperinge en slapen in echte tipi's ! En wat hebben we plezier :D Kanovaren, klimparcours, boogschieten... het hoort allemaal bij het leven van een echte indiaan ! In ons fotoalbum vinden jullie heel veel foto's terug van onze mooie dag. Morgen doen we nog 2 leuke activiteiten en dan keren we terug huiswaarts. Tot morgen, mama's en papa's !

Generic placeholder image