Home > Klassen > L4A >

L4A

Juf Marjolein


Nieuws uit de klas


Hoe de natuur kan inspireren!

Een explosie aan geuren , kleuren, pollen,... vertelt ons dat de lente daar is. Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. We gingen op stap. In het hoge gras naast het jaagpad vonden we heel wat wilde bloemen: de boterbloem, het fluitenkruid,...
Al dit moois maakte ons blij.
De natuur boeit niet alleen ons maar ook de kunstenaars. De beroemde componist Beethoven haalde zijn inspiratie voor de vijfde symfonie tijdens een lunch in het park. Het kwam door de zang van de geelgors.

Generic placeholder image

Rollenspel

Bij het invullen van de agenda: voorbereiden tekst expressief lezen, zuchtten de meeste kinderen van de klas eens heel diep. Wat was er nu leuk aan, om een tekst een hele week voor te bereiden. Maar tegen woensdag waren de meeste kinderen laaiend enthousiast. Ze hadden ontdekt dat een rollenspel leuk en uitdagend was. Je kon er van alles mee doen. Sommige onder hen hadden hun ouders warm gemaakt om mee te lezen. Blijkbaar waren er ouders die helemaal in de huid van het personage kropen. Ze maakten geluiden, stemmetjes,.... Kortom het verhaal kwam tot leven. Dank je wel!
Verlangend keken we uit naar vrijdag. Daar werden we getrakteerd op een heerlijk luisterverhaal. Na het laatste fragment hoorde ik een diepe zucht. Wat was dat genieten! En je zal het nooit geloven, maar ik kreeg de volgende vraag.'Juf, wanneer zullen we dat nog eens doen?' ;-)

Generic placeholder image

Gedichtendag Po√ęzieposter

Deze week dompelden we ons in de wereld van de po√ęzie. We lieten ons raken door het woord. Dit hebben we geschilderd. Met heel veel enthousiasme werden de gevoelens in kleur omgezet. De posters spreken voor zich. Prachtig.
Volgende week proberen we het met geluid. Dan zullen we gedichten begeleiden met ritme en zang. We kijken er al naar uit.

Generic placeholder image

Beste wensen

Met de klas hebben we gebrainstormd. Wat kunnen we onze dierbaren toewensen met de start van een nieuw jaar. Hele mooie waarden kwamen boven zoals dankbaarheid, liefde, vriendschap,... Maar de grootste wens die telkens terug kwam was: een coronavrij jaar en een goede gezondheid.
Dus wensen wij jullie allemaal vredevolle Kerstdagen toe alsook een gezond en gelukkig 2022.

Generic placeholder image

Dank je wel, lieve Sint.

We zongen enthousiast uit volle borst voor de Sint en Zwarte Piet. Dit werd beloond met wat snoep en geschenken. Sint heeft voor in het voorjaar een leuke verrassing in petto. Onze bieb wordt aangevuld met 2 weetjesboeken. En dat is nog niet alles! We kregen elk nog een mooie koelzak om onze picknick fris te houden.
Dank je wel, lieve Sint!

Generic placeholder image

Hij komt!

De schoenen zijn gepoetst, de pyama's zijn gewassen, ... Kortom Sint en zijn Pieten zijn klaar voor hun tocht door Menen. Spits de oren , wees alert, want je weet maar nooit .

Generic placeholder image

Uit de oude doos

Sinds enkele weken worden op de computer, en in familiealbums naarstig gezocht naar foto's. Met deze foto's heb ik een een eeuwenband gemaakt. Twee eeuwen telt onze eeuwenband. Indrukwekkend. Het oudste familielid is geboren in 1831.
Nu kunnen we deze eeuwen levendiger voorstellen. Dank je wel voor jullie zoektocht.

Generic placeholder image

Oktober

Deze maand hebben we al kunnen proeven van de prille herfst. Het eerste weekend goot het water. Op schoolfeest wandelden we door de stad in een heerlijke herfstzon. De bomen beginnen te verkleuren, de dagen worden korter, overal vind je vruchten,... Heerlijk herfst.
Toch lonken we al even naar de lente. In de klas plantten we een bloembol : een narcis. Nu moeten we geduld oefenen.

Generic placeholder image

Samen sterk!

De uitdaging was groot: maak een stevig bouwwerk met takken en touwen. Heel vlug hadden we het door dat samenwerken de boodschap was. Langzaam maar zeker verschijnen er stevige originele bouwwerken.
Wil je het resultaat zien? Kom dan wandelen op 10 oktober.
Wij zijn alvast apetrots op ons werk.

Generic placeholder image