Home > Klassen > L5B >

L5B

Juf Charlotte


Nieuws uit de klas


Boekenpraatje

Hopelijk zijn de leerlingen er klaar voor. Wij zijn alvast erg benieuwd wat ze zullen vertellen en voorstellen over hun boek.

Generic placeholder image

Uit de bol! Project in klas

Deze week kreeg het vijfde leerjaar bezoek van het pediatrisch instituut. Enkele begeleiders kwamen spreken over moeilijke periodes in het leven van een mens. Er werd een kringgesprek gehouden en daarna een workshop rond psychisch welzijn en gevoelens. De leerlingen maakten een werkje rond hun eigen gevoelens en verlangens: "Wanneer voel jij jou veilig en wanneer niet?" Heel mooie resultaten en boeiende gesprekken!

Generic placeholder image

Boeken zoeken! Bibbezoek

5B op weg naar de bib! De leerlingen waren naarstig op zoek naar enkele nieuwe boeken om te lezen. "Wat moet ik nu kiezen?" "Waar vind ik een boek over de oorlog?" "Hoe vind ik een grappig boek?" Iedereen heeft wel zijn eigen interesses en was druk in de weer om te vinden wat ze zochten. Toch altijd een avontuur!

Generic placeholder image

Nieuwjaarswens 2020

Dat elke nieuwe dag
jullie vrede geven mag
en bergen van geluk
een heel jaar aan een stuk!

Juf Charlotte en juf Amber

Generic placeholder image

Oppervlaktematen

De leerlingen van 5B leerden vandaag oppervlaktematen tekenen. De formule kenden ze al, nu nog toepassen... "Teken eens 1m²; 1dm²; 4m²; 9dm²; ..." Per twee dachten ze na. Ze namen meteen hun krijtje en meter om dit waar te maken. Goed gewerkt!

Generic placeholder image

Dag 3 bosklassen naar Kemmel

Deze voormiddag bezochten we de interessante tentoonstelling over de Wereldoorlog en "Heuvelland om te snoepen". De tijd vliegt voorbij en in de namiddag vertrokken we al op onze fotozoektocht. Telkens nam één groepje de leiding en brachten ze ons, zonder één keer verkeerd te lopen, veilig en wel terug bij de Lork.
We sloten de avond af met grappig muzikaal pak en een 'Mini fuif voor Maxi pret!'.

Generic placeholder image

Dag 2 bosklassen naar Kemmel

Onze tweede dag startte met een vleugje vrolijke muziek voor we begonnen aan een uitgebreid ontbijt. Ons kompas was onze beste vriend tijdens onze activiteit van de voormiddag. Toch was dit niet zo makkelijk als het lijkt. 's Middags vulden we onze buikjes met kip curry, ananas en rijst. Na ons kort rustmomentje vertrokken we richting Monteberg. Daar plukten we druiven en proefden we vers druivensap, zoals de echte. Als afsluiter van de dag wonnen we het duel tegen het andere 5de leerjaar! Bravo voor onze klas! Tot morgen

Generic placeholder image

Dag 1 bosklassen naar Kemmel

We hadden vandaag een hele leuke eerste dag. We verkenden eerst onze kamers, we maakten onze bedden op, ons gerief kreeg een leuk plekje in de kamer. Als eerste activiteit speelden we een spel om het domein De Lork te leren kennen. Erna konden we samen eten in de refter. We kregen al kroketjes om te eten... mmm! Daarna gingen we de commandobunker bezoeken. We sloten ook onze dag af met een leuke avondwandeling in het donker, maar natuurlijk wel met onze zaklampen!

Generic placeholder image

Bosklassen Met de 3de graad naar de Lork!

Dinsdag 22 oktober vertrekken we op bosklassen. Samen met het 5de en 6de leerjaar zullen we er een super 4-daagse van maken!
Vrijdag 25 oktober zijn we terug.

Generic placeholder image