Home > Klassen > L5B >

L5B

Juf Charlotte


Nieuws uit de klas


Bijzonder bezoek Alix in de klas

Op dinsdag 23 en donderdag 25 juni kregen we bijzonder bezoek in de klas.

Juf Charlotte kwam langs met haar dochtertje Alix. Door de uitbraak van het coronavirus vreesden de leerlingen dat ze Alix niet te zien gingen krijgen, maar de verrassing was zoveel groter toen juf Charlotte en Alix plots in de klas stonden.

Alix was waarschijnlijk liever nog wat thuis gebleven aangezien ze heel boos kan kijken. Gelukkig mag deze brave meid nog een paar jaar thuis genieten met mama en papa voordat ze naar school moet.

Generic placeholder image

Nog meer goed nieuws... Tiffany werd grote zus

Nog meer goed nieuws uit onze klas!
Tiffany werd afgelopen weekend grote zus van de kleine Mila.
Kijk eens hoe ze straalt op de foto! Tiffany, je zal een goeie grote zus zijn, daar zijn we met de hele klas van overtuigd.

Wij wensen haar en de mama, papa en familie alvast een dikke proficiat!
Geniet van dit kleine wonder.

Generic placeholder image

Verjaardag Jamie en Margeaux Dubbel feest in 1 week

Vandaag (maandag 15 juni) vierden we de verjaardag van Jamie en Margeaux. Ze zijn beide 11 jaar geworden. Jamie was jarig op woensdag 10 juni, Margeaux kon vandaag genieten van haar dag.

Hopelijk hadden de meisjes een fijne verjaardag.
Proficiat meisjes!

Generic placeholder image

Verjaardag Tiffany Heropstart met een feestje

Op vrijdag 5 juni kon de ene helft van onze klas terug opstarten op school. We waren blij om elkaar terug te zien en we konden meteen een verjaardag vieren!
Proficiat Tiffany met je 11e verjaardag!
Hopelijk heb je kunnen genieten van het weerzien van een deel van de klas en van jouw dag.

Juf Elize en juf Amber

Generic placeholder image

Welkom terug! after-corona

Dag iedereen

Wat zijn wij blij dat de school terug opgestart is. Het zal nog eventjes duren eer we terug op een normale manier naar school kunnen, maar iedereen is blij dat het op deze manier al lukt. Stap voor stap!
De juffen en meesters met een mondmasker aan is misschien wat raar om te zien, maar het is allemaal voor onze eigen veiligheid.
We willen nog eens de ouders bedanken voor alle hulp en het overnemen van onze taak bij hen thuis!!

Welkom terug aan alle leerlingen !
Meester Luc, juf Elize en juf Amber

Generic placeholder image

Moederdag 10 mei

Liefste mama's

Wij wensen jullie een fijne Moederdag toe! Laat je maar eens goed verwennen van je kroost!
Elke mama verdient toch wel een dikke pluim voor het ondersteunen van hun kind(eren) in deze periode. De juffen- en meesterrol wordt een beetje overgenomen en veel mama's proberen deze functie op zijn allerbest te vervullen.
Dikke chapeau en geniet maar van jullie dagje rust in de zon!

"Voor alle lieve mama's
Jong, oud of niet meer hier
Of die mama willen worden
Het bijna zijn of weer een keer

Voor al die prachtige sterke vrouwen
Zou het eigenlijk elke dag
Bloemenhartjes moeten regenen
En niet alleen met Moederdag"

juf Elize en juf Amber

Generic placeholder image

Zalig Pasen! paasvakantie

Wij wensen alle leerlingen en ouders een fijn paasfeest!
Geniet ervan en van jullie familietijd samen !

Juf Elize en juf Amber

Generic placeholder image

Juf Charlotte is bevallen ! ! ! Alix

Juf Charlotte is vrijdagavond 20 maart bevallen van een schattig meisje Alix! Proficiat juf Charlotte en Mathieu, we zijn allemaal heel blij voor jullie !
''Onze kleine meid ❤️ Alix ❤️ 20/03/2020 ❤️ 3kg150 en 51,5 cm.
Nog nooit zo trots geweest!! @ az groeninge"

Generic placeholder image

Spelen en leren Corona 2020

Dag kinderen, mama's en papa's

Ik hoop dat iedereen thuis hard aan het werk is, maar ook voldoende buiten speelt en een beetje geniet van de tijd met het gezin. De juffen doen alvast hard hun best om activiteiten en oefeningen te zoeken zodat jullie toch nog wat bijleren en inoefenen, hé! Zorg er zeker voor dat je 's morgens niet te laat opstaat, en 's avonds op tijd in je bed zit. Als jullie de site openen, kunnen jullie naar de link '[email protected]'. Bij 'materiaal' vinden jullie allerlei opdrachtjes en leuke spelletjes voor tussen het werken door. Ook de correctie van jullie oefeningen kun je daar vinden, de (ingesproken) dictees, een Frans werkwoordenspel... Zijn er leerlingen die graag bezig zijn met de computer? In de map staat een document waarbij je een site kan vinden om te leren typen. Ook op Kweetet staan nog voldoende oefeningen! Bij 'websites' vind je enkele toffe sites om te oefenen.
Wat zeker belangrijk is in deze periode, is ook voldoende buiten te spelen in je tuin!!

Aarzel niet bij vragen of opmerkingen.
Groetjes van de juffen
0491/14 35 08

Generic placeholder image

Coronavirus Overzicht te maken lessen

Beste ouders

Bij media vinden jullie een overzicht van de lessen die de leerlingen kunnen maken thuis. Ze hebben dit ook al mee gekregen op papier naar huis, maar we hebben ondertussen al een aantal dingen aangepast.

Wat in het vet staat, zijn moet-opdrachten. Wat NIET in het vet staat, zijn mag-opdrachten. Het is aangeraden om deze oefeningen zeker te bekijken.
Wat in het geel staat, werd vandaag toegevoegd. De leerlingen zijn dus nog NIET op de hoogte dat ze dit moeten maken.

Bij vragen of onduidelijkheden, kunnen de leerlingen gebruik maken van hun Rakkertje (rekenen) of Alfabeestje (taal). Jullie mogen mij zeker ook contacteren via [email protected]

We raden aan om dagelijks met de leerstof bezig te zijn.

Veel succes en hopelijk tot snel!

Generic placeholder image

Prins carnaval Leve carnaval

Vandaag vierden we carnaval. De leerlingen uit 5B waren erg mooi verkleed! Italo werd prins carnaval, proficiat! 🎉

Generic placeholder image

China in de klas Chinese tekens

De zus van Cobe uit 5A kwam vandaag vertellen over haar avontuur in China. De leerlingen luisterden geboeid en mochten achteraf zelf eens Chinese tekens schilderen. "paard, koe, familie, ..." 1 teken per woord. Leer die maar eens allemaal uit je hoofd...

Generic placeholder image

Boekenpraatje

Hopelijk zijn de leerlingen er klaar voor. Wij zijn alvast erg benieuwd wat ze zullen vertellen en voorstellen over hun boek.

Generic placeholder image

Uit de bol! Project in klas

Deze week kreeg het vijfde leerjaar bezoek van het pediatrisch instituut. Enkele begeleiders kwamen spreken over moeilijke periodes in het leven van een mens. Er werd een kringgesprek gehouden en daarna een workshop rond psychisch welzijn en gevoelens. De leerlingen maakten een werkje rond hun eigen gevoelens en verlangens: "Wanneer voel jij jou veilig en wanneer niet?" Heel mooie resultaten en boeiende gesprekken!

Generic placeholder image

Boeken zoeken! Bibbezoek

5B op weg naar de bib! De leerlingen waren naarstig op zoek naar enkele nieuwe boeken om te lezen. "Wat moet ik nu kiezen?" "Waar vind ik een boek over de oorlog?" "Hoe vind ik een grappig boek?" Iedereen heeft wel zijn eigen interesses en was druk in de weer om te vinden wat ze zochten. Toch altijd een avontuur!

Generic placeholder image

Nieuwjaarswens 2020

Dat elke nieuwe dag
jullie vrede geven mag
en bergen van geluk
een heel jaar aan een stuk!

Juf Charlotte en juf Amber

Generic placeholder image

Oppervlaktematen

De leerlingen van 5B leerden vandaag oppervlaktematen tekenen. De formule kenden ze al, nu nog toepassen... "Teken eens 1m²; 1dm²; 4m²; 9dm²; ..." Per twee dachten ze na. Ze namen meteen hun krijtje en meter om dit waar te maken. Goed gewerkt!

Generic placeholder image

Dag 3 bosklassen naar Kemmel

Deze voormiddag bezochten we de interessante tentoonstelling over de Wereldoorlog en "Heuvelland om te snoepen". De tijd vliegt voorbij en in de namiddag vertrokken we al op onze fotozoektocht. Telkens nam één groepje de leiding en brachten ze ons, zonder één keer verkeerd te lopen, veilig en wel terug bij de Lork.
We sloten de avond af met grappig muzikaal pak en een 'Mini fuif voor Maxi pret!'.

Generic placeholder image

Dag 2 bosklassen naar Kemmel

Onze tweede dag startte met een vleugje vrolijke muziek voor we begonnen aan een uitgebreid ontbijt. Ons kompas was onze beste vriend tijdens onze activiteit van de voormiddag. Toch was dit niet zo makkelijk als het lijkt. 's Middags vulden we onze buikjes met kip curry, ananas en rijst. Na ons kort rustmomentje vertrokken we richting Monteberg. Daar plukten we druiven en proefden we vers druivensap, zoals de echte. Als afsluiter van de dag wonnen we het duel tegen het andere 5de leerjaar! Bravo voor onze klas! Tot morgen

Generic placeholder image

Dag 1 bosklassen naar Kemmel

We hadden vandaag een hele leuke eerste dag. We verkenden eerst onze kamers, we maakten onze bedden op, ons gerief kreeg een leuk plekje in de kamer. Als eerste activiteit speelden we een spel om het domein De Lork te leren kennen. Erna konden we samen eten in de refter. We kregen al kroketjes om te eten... mmm! Daarna gingen we de commandobunker bezoeken. We sloten ook onze dag af met een leuke avondwandeling in het donker, maar natuurlijk wel met onze zaklampen!

Generic placeholder image

Bosklassen Met de 3de graad naar de Lork!

Dinsdag 22 oktober vertrekken we op bosklassen. Samen met het 5de en 6de leerjaar zullen we er een super 4-daagse van maken!
Vrijdag 25 oktober zijn we terug.

Generic placeholder image