K2B + K3B

Juf Yanah en juf Marjorie


Nieuws uit de klas


Huppeldepup

We gingen met alle kleuters naar binnenspeelplein 'Huppeldepup'. Het tweede en het derde kleuter mochten te voet. We hadden alvast gelukt met het mooie weer. De kleuters vonden het super leuk! 'S middags aten we ons lunchpakket op en in de namiddag mocht iedereen een ijsje eten, hmmm.

Generic placeholder image

Gekke week

Deze week is het 'gekke' week op school. Elke dag iets lekker 'gek' doen met onze kledij. Vandaag (woensdag 23 februari) mocht iedereen in één kleur naar school komen. Wat was het leuk om naar iedereen te kijken. In de kring probeerden we eens om per keur te gaan zitten. De kleuters mochten zelf oplossen hoe ze dit het beste zouden doen. Er werd volop geteld met hoeveel we nu per kleur waren. Sommige kleuters hadden ook meerdere verschillende kleuren aan, wat nu? Van welk kleur zijn er het meest? Van welk kleur zijn er het minst? Het was een boeiend, leuk, speels en leerrijk moment in de klas.

Generic placeholder image

De politie

Thema ‘de Politie’ was een echt hit bij de kleuters. Spelen met de politie van playmobil was een van de favorieten, alsook boef en agent spelen in het huisje. De 3e kleuters mochten een boef tekenen en de 2e kleuters knipten rechte stroken om ze daarna als een gevangenis op zichzelf te kleven. De vele leuke boeken in de boekenhoek spraken ook aan. Het leukste boek was toch wel het zoekboek waar op elke prent de boef ergens goed verstopt zit. Er werden verschillende spelletjes gespeeld in de kring alsook in kleine groepjes. Het hoogtepunt was het politiebezoek van de twee agenten op hun motor op onze school. Foto's kan je bekijken in het mapje 'de politie'.

Generic placeholder image

Politiebezoek op school

Vandaag kwam de politie op bezoek bij ons op school. Twee agenten kwamen met hun moto onze speelplaats opgereden. Ze gaven wat uitleg over hun uniform. Alle kleuters mochten eens op de politiemoto zitten voor de foto. Wat waren de kleuters trots! De sirene werd aangelegd, waauw zo luid! Het was super leuk voor de kleuters! Foto's kan je bekijken in het mapje: 'Politiebezoek'. Fijn weekend allemaal!

Generic placeholder image

Poëzieweek

Deze week is het de week van de poëzie. Overal op school hangen gedichten uit. Samen met de kleuters gingen we op zoek naar de gedichten. Bij elk gedicht hangt een QR code dat we met de ipad kunnen scannen. Dan verschijnt er een opdracht om samen uit te voeren. De kleuters vonden het heel leuk! Foto's kan je vinden in het mapje: 'Poëzieweek'

Generic placeholder image

'Kikker in de kou'

Het verhaal van ‘kikker in de kou’ stond dit thema centraal. Natuurlijk werd het verhaal eerst verteld. De kleuters mochten het verhaal navertellen en we bekeken het filmpje. Daarna mochten ze vrij schilderen rond het verhaal. Verschillende gezelschapsspelletjes en luisteroefeningen kwamen aan bod. We speelden met de levende ‘bee-bot’: iemand stond op het veld en de andere kleuter moest vertellen wat hij moest doen: draaien, vooruit stappen…

Generic placeholder image

De spiekpietjes zijn er...

Het afgelopen thema was natuurlijk een groot succes!! Alle kleuters waren super enthousiast. Voor het project van de school, moest elke klas een groepswerk maken met kosteloos materiaal in het thema ‘Sinterklaas’. Wij maakten de..... cadeautjes! Aan de hand van een stappenplan werden dozen ingepakt met krantenpapier. Daarna werden ze geschilderd en versierd.
In de voorleesweek mochten we een bouwwerk maken met boeken. En natuurlijk werd er vooral veel voorgelezen.
Ons winkeltje werd omgebouwd naar een echte speelgoedwinkel. Verschillende begrippen kwamen aan bod: zoek een klein speelgoedje, zoek iets groots, welk cadeau zou het meest kosten, welk cadeau zou het minst kosten...
In de hoeken konden de kleuters spelen met nic-nacjes en zo hun eigen naam proberen te maken, er werd gespeeld met plasticine kaarten, de stoomboot van Sinterklaas, verkleedkledij in het huisje, beweegpieten in de kring, er werden heel wat tekeningen gekleurd..
De kleuters waren allen dol enthousiast om hun verlanglijstje te maken. Zelfstandig aan het werk om te zoeken wat ze graag willen, uitknippen en kleven, en opgelet, ze mochten maximum 5 spullen uitkiezen, zo kwam ook het tellen aan bod. Daarna werd de brief gepost, spannend!!
Er werd een bedanking gemaakt voor de Sint en de Pieten. En als kers op de taart kwam Sinterklaas ook op bezoek! ☺ Bedankt Sinterklaas en Pieten!!

Generic placeholder image

Samen genieten in de klas

We werkten zonder thema. We speelden enkele gezelschapsspelletjes samen met juf of alleen in de hoekjes. Het verhaal van ‘Eefje Donkerblauw’ werd verteld en we toverden onze winkel om naar een winkel vol blauwe spullen. Juf Jessey bracht een mooie koffer mee van Eefje Donkerblauw met allerlei spullen om mee te spelen in het huisje. Samen keken we ook naar het filmpje van Eefje Donkerblauw die verliefd werd op Koning Geel. Meester Kyan kwam ook in onze klas en vertelde het verhaal van het Kleurenmonster. We deden ook enkele spelletjes in de kring rond onze gevoelens: boos, blij, bang, verdrietig kijken, samen in de spiegel kijken, ons gevoel weggooien…

Generic placeholder image

Buitendag 25/10

Onze eerste buitendag was super!! We hadden geluk met het weer: geen regen, enkel toen we terug op school kwamen. De kleuters vonden het geweldig: wandelen, ontdekken, slakken zoeken, klimmen en klauteren, lopen, kijken, voelen, elkaar helpen... en nog zoveel meer! Dat de kleuters zich amuseerden, kunnen jullie allen zien aan hun kleren en schoenen. Want die zijn, zoals het hoort op een buitendag, vuil. :)

Generic placeholder image

We bouwen... een nieuwe school!

Er werd natuurlijk volop gebouwd in alle hoeken van de klas met verschillende materialen. (duplo, lego, houten blokken, bekers en borden, plasticine en tandenstokers, k'nex…) We maakten een logische volgorde van een huis bouwen. Tellen en evenveel met stenen en vrachtwagens kwam ook aan bod. Echt bouwmateriaal werd bekeken en gebruikt: moeren en vijzen, spijkers en hamers, de zaag, de boormachine…
Het toiletbezoek was opeens super interessant, want daar konden de kleuters telkens kijken naar de grote graafmachines en de afbraak/opbouw van onze nieuwe school.
Foto's kan je bekijken bij het thema: we bouwen... een nieuwe school!

Generic placeholder image

Welkom in onze klas

Ons eerste thema zit er al helemaal op: We leerden de klasregels en -afspraken en leerden alle vriendjes kennen. We knutselden een verjaardagskroon: het tweede kleuter mocht 3 kleuren kiezen en het derde kleuter koos 2 kleuren om een patroontje te maken. We kleurden een jongen of een meisje voor onze aanwezigheidskalender en we stempelden ons handje want elke dag zijn er twee andere vriendjes die de ‘helpende handen’ van juf zijn.
Er werden ook rupsen en vlinders gemaakt. Want onze tweede kleuters zijn rupsen en onze derde kleuters zijn vlinders bij ons in de klas. Op het einde van het schooljaar vliegen de vlinders naar het eerste leerjaar en groeien de rupsen tot een vlinder.
We deden heel wat kringgesprekken en spelletjes. Er kwamen ook al enkele denkspelletjes aan bod: een teloefening voor het derde kleuter. En een spel met kleuren en boekentassen voor het tweede kleuter.
Foto's kan je bekijken in het mapje: Welkom in onze klas

Generic placeholder image