K2B + K3B

Juf Yanah en juf Marjorie


Nieuws uit de klas


We bouwen... een nieuwe school!

Er werd natuurlijk volop gebouwd in alle hoeken van de klas met verschillende materialen. (duplo, lego, houten blokken, bekers en borden, plasticine en tandenstokers, k'nex…) We maakten een logische volgorde van een huis bouwen. Tellen en evenveel met stenen en vrachtwagens kwam ook aan bod. Echt bouwmateriaal werd bekeken en gebruikt: moeren en vijzen, spijkers en hamers, de zaag, de boormachine…
Het toiletbezoek was opeens super interessant, want daar konden de kleuters telkens kijken naar de grote graafmachines en de afbraak/opbouw van onze nieuwe school.
Foto's kan je bekijken bij het thema: we bouwen... een nieuwe school!

Generic placeholder image

Welkom in onze klas

Ons eerste thema zit er al helemaal op: We leerden de klasregels en -afspraken en leerden alle vriendjes kennen. We knutselden een verjaardagskroon: het tweede kleuter mocht 3 kleuren kiezen en het derde kleuter koos 2 kleuren om een patroontje te maken. We kleurden een jongen of een meisje voor onze aanwezigheidskalender en we stempelden ons handje want elke dag zijn er twee andere vriendjes die de ‘helpende handen’ van juf zijn.
Er werden ook rupsen en vlinders gemaakt. Want onze tweede kleuters zijn rupsen en onze derde kleuters zijn vlinders bij ons in de klas. Op het einde van het schooljaar vliegen de vlinders naar het eerste leerjaar en groeien de rupsen tot een vlinder.
We deden heel wat kringgesprekken en spelletjes. Er kwamen ook al enkele denkspelletjes aan bod: een teloefening voor het derde kleuter. En een spel met kleuren en boekentassen voor het tweede kleuter.
Foto's kan je bekijken in het mapje: Welkom in onze klas

Generic placeholder image