Home > School >

Kleuter en lagere school Sint-Joris

Sint-Jansmolenstraat 7, 8930 Menen | 056 51 28 89 | www.sint-joris.net

Nieuws


Dank je wel oudercomité !!!

Wat een leuke verrassing deze middag. Dit deed ons allen deugd. Dank je wel oudercomité !!!

Generic placeholder image

De winnaars zijn bekend!

Beste sportievelingen

Eerst en vooral proficiat aan alle deelnemers van de 'uitdaging'!

Na acht weken zijn de winnaars bekend!
De eerste plaats voor de eerste graad gaat naar Boris Van Damme uit L2A, voor de tweede graad naar Merel Tremmery uit L3B en naar Mare Tremmery uit L5A voor de derde graad.
Meester Arne is de winnaar bij de leerkrachten! Nogmaals proficiat!

Sportieve groeten vanwege
meester Arne, juf Lize en meester Fabrice

Generic placeholder image

Heropstart school en inschrijving opvang

Beste ouders,
Vanaf vrijdag 15 mei (proefdag) en maandag 18 mei wordt de school gedeeltelijk heropgestart voor de klassen L1L2L6. De ouders werden hierover reeds ingelicht. De opvang verloopt verder zoals vorige week opgestart. (7u-18u). Graag inschrijven via volgende link, enkel dan is de inschrijving geldig. https://forms.gle/rZXa3q2bgcpJSZHW7

Graag tegen maandag 11 mei. Dank u wel !

Generic placeholder image

Sport uitdaging wordt verlengd!

Beste leerlingen en collega’s,

Eerst en vooral proficiat voor jullie deelname.

Het project wordt met de hele maand mei verlengd.

Gewoon tegen ten laatste de zondagavond jullie kilometers doorsturen.

Op het eind van het project houden we dan rekening met alle kilometers dat je afgelegd
hebt.

Veel succes verder.
Sportieve groeten van Juf Lize en de meesters Arne en Fabrice

Generic placeholder image

Sport uitdaging!

Beste jongens en meisjes,
Beste mevrouw de directeur, juffen, meesters en andere personeelsleden

Wat?
Gedurende 4 weken dagen we jullie uit om je eigen record te maken van bewegen.
Wie van jullie beweegt er vanaf vandaag maandag 6 april gedurende 4 weken tot en
met zondag 3 mei het meeste kilometers?

Alle info vinden jullie op School @ Home of via Documenten op deze website.

Veel succes en vooral: beweeg ze!
De sportleerkrachten

Generic placeholder image

VERSPREID HET LEESVIRUS IN DE PAASVAKANTIE

Een nieuw leer- en leesplatform, verspreidhetleesvirus.be, moet kinderen, jongeren en hun ouders in deze coronatijden warm maken om te lezen. Boek.be, de koepelorganisatie van de Vlaamse boekensector en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lanceerden gisteren het platform.

Surf naar www.verspreidhetleesvirus.be

Generic placeholder image

Datum Vormsel gekend

De datum voor het Vormsel is gekend. Het zal doorgaan op zondag 20 september om 10u30 in de Sint-Vedastuskerk.

Generic placeholder image

Joris mist jullie...

Joris mist het gewone schoolleven, de kinderen, de leerkrachten... Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Hopelijk tot gauw !

Generic placeholder image

Eerste Communie en Vormsel uitgesteld tot volgend schooljaar

Beste kinderen, ouders en grootouders, peters en meters, juffen en meesters, teams en catechisten,

Met spijt in het hart, en heel veel begrip voor de ontgoocheling, deel ik mee dat de geplande eerste communie- en vormselviering dit schooljaar niet kan doorgaan.
De voorbije dagen is door velen hard gewerkt en overlegd om een goede oplossing te vinden. Verschillende scenario’s werden opgesteld en afgetoetst, bij medische experten, bij vertegenwoordigers van onderwijs en bij de dekens van ons bisdom. Op de eerste plaats hebben we gezocht naar een manier om de vieringen nog dit schooljaar te kunnen laten doorgaan, omdat dit de wens is van iedereen. Alleen laat de aard van de samenkomst dat niet toe: grote groepen binnen bijeen, verschillende generaties samen, mensen verzamelen van verschillende plaatsen zoals gezin, familie, school en parochie. Voor mij stond steeds de zorg voor de gezondheid van iedereen en de schoolloopbaan van de kinderen voorop.
Dit is het besluit dat ik, samen met de beleidsploeg, heb genomen (alles natuurlijk onder voorbehoud van nieuwe richtlijnen van de overheid).

Het vormsel
Het vormsel vindt plaats tussen half september en begin november 2020, op een door de parochies/pastorale eenheden zelf gekozen moment. Voor een keer zal de pastoor zelf het vormsel toedienen.
De parochies zullen zo snel als mogelijk, uiterlijk tegen 1 juni, de nieuwe datum communiceren. We vragen om, uiterlijk tegen 30 juni, aan de verantwoordelijke van de parochie te bevestigen of je het vormsel wil ontvangen. We hopen dat deze regeling iedereen voldoende tijd geeft om de viering en het feest opnieuw te plannen.
De parochies zullen ook informeren over de verdere voorbereiding, maar we houden die bewust erg bescheiden, want veel kinderen hebben al grote stappen gezet.

Eerste communie
De eerste communie wordt verschoven naar volgend schooljaar. Het geschikte moment wordt in de parochies in overleg met de school zelf bepaald. De parochies en de scholen zullen zo snel als mogelijk de nieuwe datum communiceren. De eerste communie kan gedurende heel het komende schooljaar (september 2020 - mei 2021) georganiseerd worden.

Ik wil jullie allemaal uitdrukkelijk danken voor jullie geduld en begrip en mijn gemeende waardering uitspreken voor de zorgzame en verantwoordelijke manier waarop jullie allemaal naar elkaar omzien.

Ik bid voor jullie en vraag Gods zegen over jullie allen.

+Lode Aerts
Bisschop van Brugge

Generic placeholder image

Vormsel en EC....

De Belgische bisschoppen berichtten vandaag over de vormselvieringen en eerste communies:

"Vormselvieringen en eerste communies die tot en met 19 april gepland zijn, worden geschorst. Dat is voor de betrokken kinderen en jongeren, voor hun familie en voor de parochie een ingrijpende beslissing waarvan de bisschoppen de impact terdege beseffen. Wat de vormselvieringen en eerste communies na 19 april betreft, is het voor het ogenblik te vroeg om al definitieve beslissingen te nemen. Het gaat dan immers over een periode tot einde mei. De bisschoppen zullen zo snel mogelijk en van zodra de maatregelen van de regering dit toelaten daarover de nodige informatie verstrekken."

Generic placeholder image

Info Corona

Beste ouders

Hieronder vinden jullie info over het Coronavirus in verschillende talen.

Klik hier
Click here
Cliquez iciGeneric placeholder image

Alix Is geboren !!!

Op vrijdagavond 20 maart werd juf Charlotte mama. PROFICIAT aan de mama en papa !!!
''Onze kleine meid ❤️ Alix ❤️ 20/03/2020 ❤️ 3kg150 en 51,5 cm.
Nog nooit zo trots geweest!! @ az groeninge"

Generic placeholder image

Ook hier was er applaus...

Ook hier was er om 12u applaus voor alle mensen in de zorg. Maar Joris gaf vooral ook een groot applaus voor alle leerkrachten van VBS Sint-Joris. Want zij doen heel hard hun best om het voor alle kinderen zo leuk mogelijk te maken ! 👏👏👏💕

Generic placeholder image

CLB Chat

CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis

Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: [email protected], het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat exponentieel toe.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft [email protected] ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema’s. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden. Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u. Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.

Generic placeholder image

De opvang gaat buiten door....

Beste ouders,
De komende weken gaat de opvang op school zoveel mogelijk buiten door. Indien het weer het echt niet toelaat, zal dit binnen gebeuren in lokalen waar de vensters voortdurend open staan zodat er voldoende ventilatie is. Gelieve uw kind warme kledij aan te trekken.

Generic placeholder image

Geen lessen vanaf 16 maart 2020

Generic placeholder image

School dicht tot na de paasvakantie.

Beste ouders, zoals jullie net op het nieuws konden horen, zijn de scholen morgen nog open. Vanaf maandag echter niet meer. We wachten op verdere instructies van de overheid en zullen morgen hierover communiceren.

Generic placeholder image

Morgen geen Antigone voor L4

In samenspraak met de directeurs en de raad van bestuur van onze scholengemeenschap werd n.a.v. de laatste richtlijnen i.v.m. het coronavirus beslist om alle buitenschoolse activiteiten niet te laten doorgaan tot aan de paasvakantie. De geplande uitstap van L4 morgen naar Antigone gaat dus ook niet door. De kinderen krijgen morgen een brief mee met meer uitleg.

Generic placeholder image

Ter info...

Draag zorg voor jezelf en zo ook voor anderen. Zieke kinderen blijven zoals steeds best thuis.

Generic placeholder image

Finale Joris Got Talent

Samen-Enthousiast-Sterk-Creatief-Attent. Deze 5 woorden van onze schoolvisie waren de perfecte samenvatting van de prachtige finale en middag. Er waren alleen maar winnaars ! TOP !

Generic placeholder image

Carnaval

Het was een dag met veel kleur en veel plezier. Italo en Dyna (lager), Mason en Moon (kleuter) werden respectievelijk tot Prins en Prinses Carnaval 2020 gekroond, een heel Jorisjaar lang...

Generic placeholder image

Grootouderfeest

Het was weer een fijne middag !

Generic placeholder image

Geen crea-avond!

De crea-avond van maandag 10 februari gaat uitzonderlijk niet door.

Generic placeholder image

Lichtmis = Feest Joris

Gisteren was het Lichtmis, tevens het feest van Joris. Aangezien het dit jaar op een zondag viel, vierden we het vrijdag al. Het was weer een leuke dag !!!

Generic placeholder image

Gedichtendag en week van de poëzie

Generic placeholder image

warmmakertje : opendeurdag en voorstelling jaarproject

Vrijdag 31 januari 2020 van 16u30 tot 18u30.
Jullie komen toch ook?

Generic placeholder image

Joris Got Talent

Vrijdag was het de beurt aan de leerlingen uit het derde leerjaar.
De krop in de keel...Zo mooi !

Generic placeholder image

Opendeurdag en voorstelling jaarproject vrijdag 31 januari 16u30 tot 18u30

Iedereen welkom op onze opendeurdag en voorstelling van ons jaarproject. Dit op vrijdag 31 januari vanaf 16u30 tot 18u30. SPANNEND !!!😍😉😊🤔

Generic placeholder image

Driekoningenfeest...

Onze Drie Koningen. Of waren het Drie Koninginnen?
Neen, het zijn 3 Wijzen. ;-)

Generic placeholder image

Crea-ouderavond

Generic placeholder image

Onze beste wensen voor het Nieuwe Jaar !!!

Generic placeholder image

Oudercontact overgang K3-L1 en L6- secundair

Vanavond was er info-avond voor de klassen van het derde kleuter en het zesde leerjaar. Dit in het kader van de overstap naar volgend jaar. Dit werd zoals steeds goed voorbereid door de leerkrachten en daarom deed het deugd dat de ouders talrijk aanwezig waren. En het moet gezegd, het waren aandachtige leerlingen ;-)

Generic placeholder image

Kleuterturnen bij juf Greet ???

Vraag vanuit het kinderparlement :"Wij zouden zo graag nog eens turnen met juf Greet? Zou dit mogen?" Tegen deze grote fanclub kon juf Greet geen neen zeggen En vandaag was dus de dag. Schitterend juf Greet !!!

Generic placeholder image

Studenten Hogeschool Vives spelen toneel tijdens de opvang

Studenten uit de opleiding lager onderwijs van de Hogeschool Vives Kortrijk kwamen langs tijdens de opvang. Voor hun vak muzische grondhouding brachten ze een toneeltje rond een kinderboek.
De kinderen keken geboeid toe en genoten !
Mooi gedaan ! Dank je wel !

Generic placeholder image

Joris Got Talent is begonnen

Vorige vrijdag ging de eerste editie van Joris Got Talent van start. En wat een succes. Vandaag doen we verder....

Generic placeholder image

Pietentocht

De pietentocht is helaas weer voorbij. Maar u kan nog even nagenieten bij de foto's en het filmpje.

Generic placeholder image

Joris Got Talent - Een realisatie van het kinderparlement -

Vanaf volgende week en telkens op vrijdagmiddag, geven onze kinderen het beste van zichzelf in 'Joris got talent'. De leerlingen van L5 bijten de spits af ! We zijn benieuwd. SUCCES!!!

Generic placeholder image

L6 naar de boekenbeurs in Antwerpen

Samen met juf Ine en juf Martine trokken de leerlingen van het zesde leerjaar naar de boekenbeurs in Antwerpen. Naast een rondleiding volgden ze verschillende workshops bij drie illustratoren en 3 schrijvers. Heel boeiend en opnieuw een ervaring rijker. Super toch !!!

Generic placeholder image

L5 en L6 op bosklas

Momenteel beleven de leerlingen uit L5 en L6 de tijd van hun leven. Het mooie herfstweer en de prachtige locatie gecombineerd met de aanwezigheid van vrienden en een leuke sfeer zorgen voor een fantastische tijd ! Bekijk meer foto's bij de klassen L5 en L6.

Generic placeholder image

Welkom lieve Odiel !

Meester Arne werd vandaag opnieuw papa. Ditmaal van een flinke zoon ODIEL. Proficiat !!!

Generic placeholder image

Veldloop 8 oktober

In het mooie Serge Berten park vond de jaarlijkse veldloop van onze scholengemeenschap plaats. Een mooie geslaagde sportieve namiddag. Een dikke proficiat voor Merel, Simon en Viggo !!!

Generic placeholder image

Schoolfeest 21/09/2019

Prachtig weer. Schitterend schoolfeest !
Geniet van de foto's die je kan vinden bij school - foto's

Generic placeholder image

Bijna schoolfeest !!!

Generic placeholder image

Eerste schooldag !

Het was opnieuw even wennen. Maar ook zo leuk ....

Generic placeholder image

Twee scholen, twee Marleentjes,1 bus....

Vandaag reed de schoolbus voor de eerste maal uit. Dit voor de leerlingen van Sint-Joris en Sint-Jan. En de twee Marleentjes deden dit super !!!!

Generic placeholder image