Home > School >

Kleuter en lagere school Sint-Joris

Sint-Jansmolenstraat 7, 8930 Menen | 056 51 28 89 | www.sint-joris.net

Nieuws


Warmste week

Vrijdag 14 december houden we onze mini-kerstmarkt ten voordele van VZW De Zonnebloemblaadjes. Dit van 8u tot 9u en van 14u30 tot 16u30. Allen welkom !!!

Generic placeholder image

Gezinsviering 2 december

De instapviering voor de eerste communicanten van komende zondag 2 december staat open voor kinderen en gezinnen van de andere klassen.

Generic placeholder image

Hij komt, hij komt!

Of is hij er al ???
Tot vanavond op de Pietentocht!
Foto's Pietentocht bij foto's

Generic placeholder image

Net gelezen bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen!

Onze (taal)begeleiders gingen de voorbije jaren in verschillende scholen rond begrijpend lezen aan de slag. Vrije basisschool Sint-Joris in Menen bijvoorbeeld zet in op een rijk leesklimaat, vrij lezen, mini-lesjes over lezen, praten over boeken, leesstrategieën … Hoe dat er in de praktijk aan toe gaat, zie je in dit filmpje.

Het filmpje is te vinden onder de rubriek foto's.

Generic placeholder image

Dinsdag na school ...

Dinsdag 20 november kwam Mevr. Dorine een boeiende uiteenzetting geven over schrijfritmiek. Veel bewegen is de boodschap ! Na de inspanning volgde de ontspanning. Kleuterteam en eerste leerjaar. SUPER !!!

Generic placeholder image

Kinderparlement

Donderdagmiddag kwam het kinderparlement voor de eerste maal samen. Deze groep enthousiaste leerlingen had reeds onmiddellijk heel wat bruikbare ideeën. We gaan er voor !!!

Generic placeholder image

pedagogische studiedag

Vandaag mochten de leerkrachten genieten van een boeiende pedagogische studiedag over outdoor education gebracht door Joke en Donald van MOS. Het was een leerrijke fijne voormiddag.

Generic placeholder image

Welkom Henri

Zondag werd onze lieve peuterjuf Sophie mama van een flinke zoon Henri ! PROFICIAT!!!!

Generic placeholder image

Verkiezingen

Bij ons op school geen voorakkoorden, maar wel eerlijke verkiezingen georganiseerd door de kinderen uit L6 en juf Martine. Proficiat aan iedereen maar vooral aan de nieuwe leden van het kinderparlement Zita, Thibeaux en Dustin

Generic placeholder image

loopcross scholengemeenschap

Deze namiddag ging onder een stralende zon de jaarlijkse loopcross door van onze scholengemeenschap. Het werd een fijne namiddag. Opnieuw werd duidelijk hoeveel talent er in onze school aanwezig is : sportief, doorzetting, elkaar helpen en steunen... Super hoor !!!

Generic placeholder image

Dag van de leerkracht

Vrijdag 5 oktober was het dag van de leerkracht. Joris bracht een kar vol fruit. Het oudercomité verwende alle leerkrachten met een mooi notitieboek ! TOP !

Generic placeholder image

Generale repetitie schoolfeest

Donderdagnamiddag om 13u30 houden we onze generale repetitie in de theaterzaal van CC de Steiger. Inkom gratis. Iedereen welkom.

Generic placeholder image